NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Έφυγε» ο άνθρωπος «πίσω» από το PDF, που επέζησε και από μια απαγωγή

«Έφυγε» ο άνθρωπος «πίσω» από το PDF, που επέζησε και από μια απαγωγή
19_04_2021 | 12:24 19_04_2021 | 12:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Ο Charles "Chuck" Geschke, ο συνιδρυτής της Adobe που βοήθησε στην ανάπτυξη του προτύπου PDF, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

«Αυτή είναι μια τεράστια απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας, της οποίας υπήρξε οδηγός και ήρωας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, σε ένα email προς το προσωπικό της εταιρείας.

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Chuck και ο John Warnock ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν», σημείωσε Narayen. «Ο Chuck ενστάλαξε μια ατελείωτη ώθηση για καινοτομία στην εταιρεία, με αποτέλεσμα μερικές από τις πιο μετασχηματιστικές εφευρέσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop».

Ο Geschke απέκτησε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ και στη συνέχεια εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Xerox Palo Alto όπου γνώρισε τον Warnock. Έφυγαν από τη Xerox το 1982 και ίδρυσαν την Adobe. Το πρώτο τους προϊόν ήταν το Adobe PostScript.

Ο Geschke ήταν διευθύνων σύμβουλος της Adobe από τον Δεκέμβριο του 1986 έως τον Ιούλιο του 1994 και πρόεδρος από τον Απρίλιο του 1989 έως τη συνταξιοδότησή του τον Απρίλιο του 2000. Διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου με τον Warnock από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 2017 και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου έως τον Απρίλιο του 2020, όταν έγινε ομότιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Εκτός από τις συνεισφορές του στη βιομηχανία τεχνολογίας, ο Geschke ήταν επίσης γνωστός για το ότι επέζησε από μια απαγωγή το 1992. Δύο άνδρες τον απήγαγαν καθώς έφτανε στη δουλειά του ένα πρωί και τον κράτησαν για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας λύτρα. Τελικά διασώθηκε από το FBI.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr