NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.: Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς, επενδύουμε στην ποιότητα

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.: Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς, επενδύουμε στην ποιότητα

Ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales & Marketing Director της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., είναι ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση Re:Business για τα 30 χρόνια MBA, που διοργανώνεται σήμερα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 9.00 π.μ μέχρι τις 20.30 μ.μ. Η ομιλία του κ. Σεπετά εντάσσεται στην ενότητα «Going #Social».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Σεπετάς μας μίλησε για την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας, για τη σημασία της ποιότητας και για το ρόλο της εκπαίδευσης.

Ποια είναι η αναπτυξιακή στρατηγική σας και πώς καταφέρνετε να ξεχωρίζετε στον ανταγωνισμό;

Καθημερινά, στη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. σχεδιάζουμε όλες μας τις δραστηριότητες με οργάνωση και μεθοδικότητα. Κάθε κίνηση που εντάσσεται στην αναπτυξιακή στρατηγική μας, λαμβάνει πάντα σοβαρά υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς, τον τρόπο ζωής των καταναλωτών και τις ανάγκες των συνεργατών μας ώστε οι κινήσεις μας που τελικώς πραγματοποιούνται, να έχουν πάντα θετικό αντίκτυπο, τόσο στην επιχείρηση όσο και στα προϊόντα μας. Άλλωστε, η ολική ποιότητα από την παραγωγή μέχρι τον καταναλωτή, και οι σχέσεις σεβασμού και αξιοπιστίας με τους συνεργάτες μας είναι τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να διατηρείται μία εταιρεία σε αναπτυξιακή πορεία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία;

Μια εταιρεία, για να ανταπεξέλθει στη σημερινή συγκυρία, πρέπει να έχει πραγματοποιήσει σωστές και προσεκτικές επενδύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή είναι η βάση για να προσδοκά σε μια αναπτυξιακή πορεία αυτή τη δύσκολο χρονική περίοδο. Στη συνέχεια, για να επιτύχει την πολυπόθητη ανάπτυξη, ιδιαίτερα στο δικό μας κλάδο, πρέπει να μπορεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών της και στη συνέχεια να πραγματοποιεί ορθές επιλογές, ώστε να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ανάγκες, πάντα με σεβασμό απέναντι στους καταναλωτές.

Τι σημαίνει για την εταιρεία σας ποιότητα και πώς επενδύετε στη βελτίωσή της;

Η ποιότητα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Επενδύουμε σταθερά εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας και αυτό θεωρώ πως είναι το δυνατό μας σημείο. Οι συνεχείς επενδύσεις σε σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, μας επιτρέπουν να βελτιώνουμε τις διαδικασίες παραγωγής και να παραμένουμε πρωτοπόροι στην κατηγορία.

Πιστεύετε ότι οι καταναλωτές αναγνωρίζουν και εκτιμούν τα ποιοτικά προϊόντα; Ποια είναι η σχέση ποιότητας-τιμής;

Η ποιότητα αποτελεί πάντα βασικό κριτήριο επιλογής των καταναλωτών. Το διαπιστώνουμε καθημερινά από την αναγνώριση που εισπράττουμε από τους καταναλωτές εδώ και 25 χρόνια, η οποία μας κατατάσσει στην πρώτη θέση της προτίμησής τους. Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε πως λόγω της οικονομικής κρίσης, η σχέση ποιότητας-τιμής αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τον μέσο καταναλωτή. Όμως, όταν ένα προϊόν είναι ποιοτικό, οι καταναλωτές το αντιλαμβάνονται και το επιλέγουν συνειδητά. Συνεπώς, η πολιτική που ακολουθούμε στη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. θέτει πάντα ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ποιότητα των προϊόντων μας, ενώ ταυτόχρονα η τιμολογιακή μας πολιτική σέβεται απόλυτα την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας.

Πιστεύετε ότι οι εργοδότες αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση των κατάλληλων στελεχών; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το πρόβλημα;

Υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι και αξιόλογοι επαγγελματίες στην Ελλάδα, με εξαιρετικές σπουδές και κατάρτιση, ώστε μπορούμε να είμαστε πάντα σίγουροι πως θα εντοπίσουμε και θα συνεργαστούμε με τους καλύτερους. Θα έλεγα μάλιστα, πως πολλές φορές το «πρόβλημα» μπορεί να είναι η εύρεση ανθρώπων που θα αφουγκραστούν το όραμα και στόχους της επιχείρησης και θα δεσμευτούν για την επίτευξη και διατήρηση της επιθυμητής και υποσχόμενης ποιότητας.

Πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι η εκπαίδευση και πώς συνδέεται με την επαγγελματική αποκατάσταση;

Θεωρώ ότι η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που πρέπει να την επιδιώκουμε συνεχώς, ακόμα και κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού μας βίου. Όλα τα επαγγέλματα ανανεώνονται και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς, οπότε ο σωστός επαγγελματίας οφείλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και με οδηγό την επανεκπαίδευση να βελτιώνεται συνεχώς. Εμείς στη ΒΙΚΟΣ Α.Ε., παροτρύνουμε τους υπαλλήλους μας να συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που διοργανώνονται από διάφορους φορείς, αλλά διοργανώνουμε και οι ίδιοι εσωτερικά αντίστοιχα σεμινάρια, προκειμένου οι εργαζόμενοί μας να ακολουθούν τις πρωτοποριακές μεθόδους του κλάδου μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr