NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Αγκαλιάζοντας πλήρως την αβεβαιότητα ως αδιαμφισβήτητο γεγονός της ζωής

Αγκαλιάζοντας πλήρως την αβεβαιότητα ως αδιαμφισβήτητο γεγονός της ζωής

Δε χρειάζεται να γίνει σεισμός για να μιλήσουμε για καταστροφή. Πολλές βιομηχανίες βρίσκονται σε κατάσταση τεράστιας αναταραχής και ορισμένες δεν θα επιβιώσουν από τις αλλαγές.

Κι όμως, αυτή είναι μια εποχή εξαιρετικών ευκαιριών για άτομα και οργανισμούς που μπορούν να προσαρμοστούν, να εμπλακούν ενεργά και να καινοτομήσουν.Η απλή ανθεκτικότητα δεν είναι πλέον αρκετή!

Σχέση Αντιστρόφως Ανάλογη

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε εν τω μέσω μίας από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία. Αλλαγή που έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι αποδόσεις σε ατομικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό επίπεδο συνεχίζουν να μειώνονται, με τα κόστη, όχι μόνο τα οικονομικά αλλά και τα ψυχικά, να αυξάνονται.

Ταυτόχρονα αυξάνονται η τεχνολογία, η νομοθεσία και ο πονοκέφαλος των κυβερνήσεων με την απαιτούμενη αύξηση των υποδομών για την κάλυψη των αναδυόμενων αναγκών.

Στην κατάδυση υπάρχει μια σχέση αντιστρόφως ανάλογη. Όσο αυξάνεται η πίεση μικραίνει ο όγκος. Όσο μειώνεται η πίεση αυξάνεται ο όγκος. Σχέση που επηρεάζει τη βιοχημεία και ως αποτέλεσμα την ασφάλεια και την επιβίωση των δυτών.

Στις μέρες μας δε χρειάζεται να κάνει κανείς κατάδυση. Η βιοχημεία και η ασφάλειά μας επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο, μέσω της διαρκούς έκθεσής μας στους καθημερινά αυξανόμενους κίνδυνους, τις απειλές και τις πιέσεις. Εντός και εκτός οργανισμών και επιχειρήσεων.

Το ερώτημα που προκύπτει

Αν είσαι manager ή director τι είναι αυτό που έχει αξία για σένα; Αν είσαι στην πρώτη γραμμή, πώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τη δουλειά σου; Την ομάδα σου; Τους υφισταμένους σου;

Είναι το Thriver Mindset που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις και να ευδοκιμήσεις στον δικό σου κόσμο. Είναι η ικανότητα να επαναπροσδιορίσεις το σκοπό σου, να διατηρήσεις το πάθος σου, μαθαίνοντας να λύνεις προβλήματα και να προχωράς παρακάτω, παρά την όποια πίεση, αντιξοότητα ή δυσκολία.

Δε μιλάω για ιδέες και θεωρητικά μοντέλα. Μιλάω για δοκιμασμένες πρακτικές και αρχές από το πεδίο της “μάχης” που σφυρηλατήθηκαν στα βάθη κάποιων από τις μεγαλύτερες καταστροφές, πολέμους, πτήσεις και καταδύσεις.

Μιλάω για μεθόδους και εργαλεία θα σου αλλάξουν τη ζωή και την οπτική σου στον κόσμο.

Είναι στην ανθρώπινη φύση το κλάμα

Πώς θα επιβιώσω σε αυτόν τον κόσμο;

Το θέμα ωστόσο είναι ότι η επιβίωση μόνο, πλέον δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται, όχι μόνο να ξαναμπούμε, αλλά να δώσουμε και συνέχεια στο παιχνίδι.

Αυτοί που προσπαθούν να βρούν μόνο το πώς θα επιβιώσουν σύντομα θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Χρειάζεται να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις προκλήσεις, με ορμή, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό.

Για να περάσουμε μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές της αλλαγής, αφήνοντας παρακαταθήκη, χρειάζεται να πάμε πέρα από το resilience και να εστιάσουμε στην απόδοση υπό πίεση.

O σκοπός δεν είναι να σε βοηθήσω να επιβιώσεις αλλά να ευημερήσεις.

Beyond Resilience

Χρειάζεται να δεις πέρα από την ανθεκτικότητα. Να μάθεις πώς να μετατρέπεις:

  • τη σύγχυση σε σαφήνεια,
  • τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες,
  • την πίεση σε παραγωγικότητα και
  • το απερίγραπτο χάος της καταστροφής σε λύσεις.

Η αλλαγή συμβαίνει είτε μας αρέσει είτε όχι. Θα μείνεις πίσω;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr