NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Pint of Science: Για τρίτη χρονιά το παγκόσμιο φεστιβάλ που βγάζει την επιστήμη στα bars

Pint of Science: Για τρίτη χρονιά το παγκόσμιο φεστιβάλ που βγάζει την επιστήμη στα bars

Διαδικτυακά θα γίνει φέτος, στις περισσότερες χώρες, το διεθνές φεστιβάλ Pint of Science που είναι εδώ για να μας ταξιδέψει σε συναρπαστικά μονοπάτια Επιστήμης.

Με έναρξη 9 χρόνια πριν, το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Pint of Science στοχεύει να γίνει η Επιστήμη διασκεδαστική, κατανοητή και προσιτή σε όλους, φέρνοντας τους επιστήμονες στον χώρο των bars και pubs. Η εκδήλωση πραγματοποιείται τις ίδιες τρεις ημέρες του Μαΐου σε πολλές χώρες και έτσι το Pint of Science είναι η γιορτή της Επιστήμης που ενώνει όλο τον κόσμο!

Στην Ελλάδα το Pint of Science Greece από το 2018 μοιράζει pints Επιστήμης σε επιλεγμένα bars σε διάφορες πόλεις. Όραμα της ομάδας είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα στο κοινό.

Έτσι, στις 17, 18 και 19 Μαΐου, θα είμαστε διαδικτυακά μαζί σας με προσκεκλημένους ομιλητές Έλληνες ερευνητές που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στα ζωντανά μας φεστιβάλ. Όπως πάντα, θα αναμένουμε τις ερωτήσεις σας προς τους ερευνητές, καθώς ο σκοπός του Pint of Science είναι ο συνεχής διάλογος των επιστημόνων με το κοινό.

Tο πρόγραμμα του virtual Pint of Science 2021

Δευτέρα 17 Μαΐου 19:00-23:00

Session 1: Beautiful mind & Our Society

 • Χριστίνα Λάκκα και Ήλια Γαλουζίδη - Embodiedmind_hub: “Μπορεί το σώμα να διαμορφώσει το μυαλό;”
 • Καίτη Βαρθολομαίου - US Public Finance Associate, S&P Global Ratings /// Executive Committee for The Hellenic Initiative (ομιλία κυρίως στην Αγγλική γλώσσα): “Are we the problem?”

Session 2: Tech me out

 • Δημήτρης Χατζής - Φοιτητής ηλεκτρολόγος και ιδρυτής της Ascos Design (startupper): Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο δημιουργικά μέσα στην Πανδημία.”
 • Ιωάννης Πρασσάς - Department of Pathology , Mount Sinai Hospital and University of Toronto, Canada: “‘Επιστημονικές’ γκάφες στη διαχείριση μιας πανδημίας. Τι μαθαμε;”

Τρίτη 18 Μαΐου 19:00-23:00

Session 1: Our body

 • Κωνσταντίνος Βούδρης - ειδικευόμενος Καρδιολογίας (Cardiovascular Disease Fellow) στο Rush University Medical Center Chicago, IL: “Καρδιογενές Σοκ και δεξιά κοιλία”
 • Βασίλης Τρικαλίτης - Yποψήφιος διδάκτορας, Εργαστήριο Αγγειογέννεσης, Twente University, Ολλανδία: “Είμαστε άραγε πλασμένοι από χώμα;”

Session 2: Atoms to Galaxies

 • Μιχάλης Κορατζίνος - Φυσικός, MIT, CERN: “Πώς να φτιάξετε ένα Σύμπαν”
 • Ηλίας Ψυρούκης - Co-Founder & CEO at SPIN - Space Innovation: “Γιατί στο Διάστημα;”

Τετάρτη 19 Μαΐου 19:00-23:00

Session 1: Beautiful mind και Our society

 • Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ - Ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες για τους New York Times: “Covid + δημοσιογραφία: η πανδημία της παραπληροφόρησης”
 • Λουκία Κατσούρη - Senior Research Associate, The Sainsbury Wellcome Centre, Faculty of Life Sciences: “Πόσο κοντά είμαστε στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ;”

Session 2: Planet Earth

 • Νίκη Τσούτσουρα - PhD candidate, University of Nottingham, UK: “Το φτερωτό φασόλι, μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης”
 • Άρης Πατρινός - The Novim Group (ομιλία κυρίως στην Αγγλική γλώσσα): “Fighting Climate Change by All Means Possible”

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ: https://pintofsciencegr.wixsite.com/2020/pint2021.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, στην εκδήλωση θα υπάρξουν εκπλήξεις, με διασκεδαστικά sessions και διαγωνισμούς. Η μετάδοση θα γίνεται δωρεάν ζωντανά στο Facebook Page και το YouTube του Pint of Science Greece.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr