NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

«Έφυγε» ο άνθρωπος που βοήθησε στη δημιουργία των Post-it - Εφηύρε την κόλλα

«Έφυγε» ο άνθρωπος που βοήθησε στη δημιουργία των Post-it - Εφηύρε την κόλλα
14_05_2021 | 11:50 14_05_2021 | 11:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία, Επιχειρηματικά Νέα

Ο εφευρέτης της κόλλας που χρησιμοποιήθηκε στα Post-it έφυγε από την ζωή, σύμφωνα με την εταιρεία 3Μ, η οποία παράγει το προϊόν.

Ο Spencer Silver ήταν 80 ετών και πέθανε στις 8 Μαΐου στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Silver εργαζόταν σε εργαστήριο το 1968 όταν ανακάλυψε μια μοναδική φόρμουλα κόλλας, σύμφωνα με την 3Μ. Η κόλλα επέτρεψε την εύκολη προσκόλληση των σημειώσεων σε επιφάνειες, την αφαίρεση τους, ακόμη και την επανατοποθέτηση, χωρίς να μένουν υπολείμματα όπως άλλες με κόλλες.

Ο Silver έψαχνε αρκετά χρόνια για μια πρακτική χρήση για την κόλλα, αποκαλώντας την «λύση που περιμένει να λύσει ένα πρόβλημα». Το 1974, ο συνάδελφός του Art Fry σκέφτηκε να την χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει την πτώση των σελιδοδεικτών από τους ύμνους που έψαλε στην εκκλησία.

Το προϊόν αρχικά ονομαζόταν Press ‘n’ Peel, αλλά δεν κυκλοφόρησε στην αγορά μέχρι το 1977 και δεν παρουσίασε πραγματική επιτυχία μέχρι το 1980, όταν μετονομάστηκε σε Post-it Note. Είναι πλέον ένα από τα κορυφαία προϊόντα στο τμήμα καταναλωτικών προϊόντων της 3M.

Ο Silver αποσύρθηκε το 1996 και κέρδισε 37 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην 3M. Κέρδισε επίσης πολλά βραβεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr