NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές πλήρωσε λύτρα 40 εκατ. σε hackers

ΗΠΑ: Μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές πλήρωσε λύτρα 40 εκατ. σε hackers

Η CNA Financial, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, πλήρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει επίθεση ransomware που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, οι hackers ζήτησαν 60 εκατομμύρια δολάρια όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις περίπου μια εβδομάδα μετά την κρυπτογράφηση ορισμένων συστημάτων της CNA και η ασφαλιστική πλήρωσε ένα χαμηλότερο ποσό, μια εβδομάδα αργότερα.

Εάν το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ακριβές, η πληρωμή της CNA κατατάσσεται ως μία από τις υψηλότερες πληρωμές ransomware που έχουν γίνει γνωστές και αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη προσπάθειας από hacker.

Φαίνεται, επίσης, ότι οι hackers αναζητούν μεγαλύτερες πληρωμές: μόλις αυτήν την εβδομάδα έγινε γνωστό πως η Colonial Pipeline πλήρωσε λύτρα 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε hackers.

Οι Αρχές προτείνουν να μην πληρώνονται λύτρα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ενθαρρύνει τους hackers να συνεχίσουν να ζητούν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά. Από την πλευρά της, η CNA είπε στο Bloomberg ότι δεν θα σχολιάσει το θέμα με τα λύτρα, αλλά ότι «ακολούθησε όλους τους νόμους, κανονισμούς και οδηγίες κατά τον χειρισμό αυτού του θέματος».

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ransomware που κλείδωσε τα συστήματα της CNA ήταν το Phoenix Locker, παράγωγο ενός άλλου κακόβουλου λογισμικού που φέρει την ονομασία Hades. Το Hades φέρεται να δημιουργήθηκε από μια ρωσική ομάδα με το όνομα Evil Corp.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr