NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Terrabook σας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Το Terrabook σας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει επίσημα εδώ και μερικές μέρες όλοι έρχονται αντιμέτωποι με το γνωστό δίλημα των διακοπών. Μέσα σε μία πληθώρα τουριστικών οδηγών και ιστοσελίδων το Terrabook κάνει τη διαφορά! Προσφέροντας στον αναγνώστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό του μέσα από μία και μόνο ιστοσελίδα.

Η ιδέα για το Terrabook γεννήθηκε το 2011 και όχι τυχαία από τον Γιάννη Μαρτάτο και τον αδερφό του Βασίλη με σημείο εκκίνησης στον χάρτη την πολυαγαπημένη τους Ιθάκη, καθώς είναι και ο τόπος καταγωγής τους.

«Συνειδητοποιήσαμε κάποια στιγμή με τον Βασίλη, ότι είχαμε γίνει κάτι σαν ταξιδιωτικοί οδηγοί- τουριστικοί πράκτορες. Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους γνωστούς μας που συνεχώς μας ρώταγαν για την Ιθάκη, που θα πάνε, που θα φάνε κ.λπ. είχαμε καταλήξει να κάνουμε κάτι σαν εικονική ξενάγηση.

Με αυτό το έναυσμα σκεφτήκαμε, ότι θα θέλαμε να υπάρχει και ένα εικονικό background, ώστε να μπορεί ο κόσμος να περιηγηθεί και να καταλάβει αυτά που τους λέμε. Και ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους να οργανώσουν το ταξίδι τους» εξήγησε στο epixeiro.gr ο Γιάννης Μαρτάτος ιδρυτής του Terrabook, στη συνάντηση μας στο υπέροχο νεοκλασικό Μαντζάρου 3, στο Κολωνάκι.

Συνεπώς, με κινητήριο δύναμη την παραπάνω σκέψη τα δύο αδέρφια αποφάσισαν με μία παρέα ανθρώπων να καταγράψουν, ότι υπάρεχει στο νησί με τρόπο απλό, λιτό, ρεαλιστικό, δημιουργώντας 100% πρωτογενές περιεχόμενο. «Όλη η πληροφορία που υπάρχει μέσα στο Terrabook είναι κειμενογραφημένη από εμάς τους ίδιους , ουσιαστικά καταφέραμε να δομήσουμε όλες τις πληροφορίες για ένα μέρος πάνω σε ένα χάρτη με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε να είναι απλός και έγκυρος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης.

Το Terrabook έγινε πραγματικότητα το 2012, στο νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα, την Ιθάκη. Το ταξίδι, όμως, δεν σταμάτησε εκεί καθώς αυτή τη στιγμή μέσα στον ιστόπο ο κόσμος μπορεί να βρεί και να επισκεφθεί εικονικά ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Κεφαλονιά, τα Χανιά, ο Έβρος (Αλεξανδρούπολη- Ορεστιάδα), η Σαμοθράκη, ο νομός Μεσσηνίας (Μάνη- Καλαμάτα), η Σύρος, ο νομός Βοιωτίας (Αράχωβα), νομός Φωκίδας (Δελφοί), η Κέρκυρα, η Σίφνος, η Λήμνος, ο νομός Αργολίδας και το Ρέθυμνο ενώ στα σχέδια βρίσκονται ακόμα περισσότεροι προορισμοί.

«Παντού χτίζουμε ομάδες από φίλους και συνεργάτες που αγαπούν τον τόπο τους όπως και εμείς! Όπου έχει πάει το Terrabook υπάρχουν φίλοι που συμμερίζονται το ίδιο όραμα με εμάς. Υπάρχει η βασική ομάδα, που δημιουργεί την υποδομή, τα άτομα τα οποία συμμετέχουν και σε αυτή συνδέονται πολλά χρόνια μεταξύ τους. Για να δουλέψουμε πάνω σε μία περιοχή πρέπει να εργαστούν σε αυτή περίπου 15 άτομα, ώστε να καταφέρουμε να τη χαρτογραφήσουμε».

Το Terrabook με τη μορφή μίας τουριστικής Wikipedia και χάρη σε ένα εξαιρετικά απλό στη χρήση του interface, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «ταξιδέψει» σε μια περιοχή μέσα από μία σελίδα και μόνο, βρίσκοντας όλες τις πληροφορίες- συγκεντρωμένες, με την ομάδα και τους συνεργάτες του terrabook να του προσφέρουν όλο το διαθέσιμο υλικό, από φωτογραφίες μέχρι και το τελευταίο κείμενο- εγγραφή για την πιο απόμερη παραλία.

Συγκεκριμένα και θέλοντας να τονίσει το μέγεθος της πληροφορίας, που μπορεί να βρει κανείς μέσα στον ιστότοπο ο Γιάννης σχολίασε «θέλαμε να μαζέψουμε οποιαδήποτε πληροφορία, είτε αφορά παραλίες, εκκλησίες γαστρονομία, θέλαμε ανάλογα με το τι θα ψάξει ο αναγνώστης, να τον φέρουμε μέσα στο Terrabook. Καταγράφουμε το κάθε σημείο ως μία πύλη εισόδου, θέλω όταν μπεις μέσα στο Terrabook να μείνεις μέσα και να σε πείσω να ταξιδέψεις στον συγκεκριμένο προορισμό.»

Το Terrabook αποτελεί ένα πραγματικά καινοτόμο εργαλείο, από την άποψη ότι είναι ο μοναδικός διαδικτυακός προορισμός στον οποίο θα χρειαστεί να πάει ο επίδοξος ταξιδιώτης για να σχεδιάσει τις διακοπές του.

Η λειτουργία του Terrabook απαρτίζεται από 3 πυλώνες οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Παρουσίαση του προορισμού: Υπάρχουν πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για όλα όσα θα χρειαστεί ο ταξιδιώτης φθάνοντας στον προορισμό του, από τις μετακινήσεις, τις ιστορικές και γεωγραφικές πληροφορίες, αναλυτική παρουσίαση του πολιτισμού, τα μουσεία, τις εκκλησίες, έθιμα και σαφώς τις παραλίες, στις οποίες δίνεται μεγάλη εμφαση καθώς και στα χωριά.
  • Ο διαδραστικός χάρτης: Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από γεωγραφική πλοήγηση να έρθει σε επαφή με το σύνολο των πληροφοριών που αναζητά και να λαβει όλη την πληροφορία που θα τον πείσει να ταξιδέψει.
  • Οι επιχειρήσεις: Η κάθε επιχείρηση συμβάλλοντας οικονομικά με μικρή συνδρομή δημιουργεί το προφίλ της, τοποθετεί το σημείο της πάνω στον χάρτη και έχει τη δυνατότητα να προβληθεί στον ιστότοπο. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχει στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου, έχοντας ανταποδοτικά οφέλη και με κοινό στόχο όλων την πληρέστερη παρουσιάση του προορισμού.

Σύμφωνα με τον Γιάννη, στοχεύοντας στην παραγωγή υλικού το οποίο θα μπορεί εύκολα ο αναγνώστης να βρει στο διαδίκτυο με μία απλή αναζήτηση, τα κείμενα συντάσσονται από μία έμπειρη ομάδα κειμενογράφων , η οποία έχει περάσει και την κατάλληλη εκπαίδευση, έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις τεχνολογικές απαιτήσεις του εν λόγω εγχειρήματος. Παρόλαυτά, η αγάπη ενός για τον τόπο του αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό της συνταγής.

Τέλος και για να μιλήσουμε με νούμερα! Το Terrabook, όπως ήδη αναφέραμε υποστηρίζει 14 προορισμούς –έχοντας κι άλλους στα σκαριά- υποστηρίζει 7 διαφορετικές γλώσσες, με την επίσημη να είναι τα αγγλικά – δηλώνοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα του- συνεργάζεται με 425 επιχειρήσεις, έχει 6.114 likes στο Facebook και έχει 1 καταπληκτικό blog με κείμενα και φωτογραφίες που θα ταξιδέψουν τον νου σας σε όλη την Ελλάδα!

Χαρακτηριστικό πλεονέκτημα του Terrabook, όπως τόνισε ο Γιάννης, είναι ότι απευθύνεται σε ένα αρκετά ευρύ κοινό έχοντας τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες όλων των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας και τρόπου ζωής.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Terrabook εδώ καθώς και στα μέσα κοινωνική δικτύωσης Facebook, Twitter, Google Plus. Καλό ταξίδι!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr