NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Amazon αλλάζει CEO - Ποιος αναλαμβάνει τη θέση στις 5 Ιουλίου

Η Amazon αλλάζει CEO - Ποιος αναλαμβάνει τη θέση στις 5 Ιουλίου
27_05_2021 | 11:06 27_05_2021 | 11:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Ο Andy Jassy θα γίνει επίσημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon στις 5 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε συνεδρίαση μετόχων. Η εταιρεία επέλεξε αυτήν την ημερομηνία επειδή σηματοδοτεί 27 χρόνια από την ημέρα της σύστασης της.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ο Jassy, που είναι ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Web Services (AWS), θα αντικαταστήσει τον Bezos ως Διευθύνων Σύμβουλος ολόκληρης της εταιρείας τον Φεβρουάριο. Ο Bezos θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

«Ως εκτελεστικός πρόεδρος θα συνεχίσω να ασχολούμαι με σημαντικές πρωτοβουλίες της Amazon, αλλά θα έχω επίσης το χρόνο και την ενέργεια που πρέπει για να επικεντρωθώ στο Day 1 Fund, το Bezos Earth Fund, την Blue Origin, την Washington Post και τα άλλα πάθη μου», δήλωσε ο Bezos τον Φεβρουάριο. «Δεν είχα ποτέ περισσότερη ενέργεια και δεν πρόκειται για συνταξιοδότηση. Είμαι πολύ παθιασμένος με τον αντίκτυπο που πιστεύω ότι μπορούν να έχουν αυτοί οι οργανισμοί».

Ο Jassy είναι ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη στην ιστορία της Amazon, έχοντας οδηγήσει την εξαιρετικά επιτυχημένη AWS - την τεχνολογία υπολογιστικού νέφους που υποστηρίζει το Netflix, το Spotify, το Fortnite και άλλες σημαντικές υπηρεσίες - σε αστρονομικά ύψη. Έγινε μέλος της εταιρείας στα τέλη της δεκαετίας του '90 και ανέλαβε να διερευνήσει αυτό που θα γινόταν η AWS γύρω στο 2003. Έκτοτε, έχει γίνει μια τεράστια πηγή εσόδων για την εταιρεία, κερδίζοντας 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Ο Jassy παίρνει το τιμόνι του Amazon σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και συνεχούς ανάπτυξης. Νωρίτερα, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων MGM για 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντάς της ένα τεράστιο σύνολο στοιχείων ψυχαγωγίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του Amazon Prime Video.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr