NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το gi-cluster ταξιδεύει στο Λος Άντζελες

Το gi-cluster ταξιδεύει στο Λος Άντζελες

Στην E3 EXPO στο Los Angeles βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες η ομάδα του gi-Cluster, με τις εταιρείες –μέλη Lazyland, Paspartu, Tamasenco, Trebbble και εκπροσώπους του Corallia.

Στόχος της συμμετοχής τους στην έκθεση είναι να παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και λύσεις από τον κλάδο των δημιουργικών βιομηχανιών.

Για την εν λόγω συμμετοχή, το κεντρικό μήνυμα της αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσουν από μία τόσο σημαντική διοργάνωση, μίλησε η Τζούλια Φωκά, gi-Cluster manager, στο epixeiro.gr.

jGzIwZEvohYauciqJhWLYN8AxZJcSbimna6OsVZj

Ποια είναι η θεματική της έκθεσης E3 Expo 2015;

H Electronic Entertainment Expo (E3 EXPO) είναι η σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση στον κόσμο για τον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τη βιομηχανία της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας και τα συναφή προϊόντα και υπηρεσίες. Πραγματοποιείται στις 16-18 Ιουνίου 2015 στο LA Convention Center με δυναμική ελληνική συμμετοχή από το gi-Cluster, το πρώτο ελληνικό cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες με εστίαση στον κλάδο των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών. Με σύνθημα «experience the evolution», η έκθεση αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον της δημιουργικής βιομηχανίας, όπου θα συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο και θα καλυφθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

gi-Cluster-logo.jpg

Ποιες εταιρείες-μέλη του gi-cluster θα συμμετάσχουν στην έκθεση και τι θα παρουσιάσουν;

Το κεντρικό μήνυμα της ελληνικής αποστολής που θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ είναι "re:think creativity" και τα μέλη του gi-Cluster θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην Ε3 στο Los Angeles.

Στο South Hall της E3 EXPO (περίπτερο #2459), εκπρόσωποι του Corallia και των εταιρειών θα παρουσιάσουν τη δυναμική της χώρας σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους τομείς της δημιουργικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Lazyland: έχει δημιουργήσει το πρωτοπόρο zoo.gr και έχει αναπτύξει ένα πλούσιο πορτφόλιο από social games, το οποίο θα παρουσιάσει στη διεθνή αγορά.
  • Paspartu: προσφέρει ολοκληρωμένη γλωσσική προσαρμογή και υπηρεσίες localization στη βιομηχανία των video games από το 2006 και στην E3 Expo θα προβάλει τις καινοτόμες υπηρεσίες που έχει αναπτύξει σε αυτό τον τομέα.
  • Tamasenco: μια νέα, δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία που αναπτύσσει browser games. Έχει ήδη στο ενεργητικό της το Friend$broker, ένα social παιχνίδι επιχειρηματικής εξομοίωσης και στην E3 Expo θα παρουσιάσει τον νέο της τίτλο.
  • Trebbble: σχεδιάζει και αναπτύσσει ολοκληρωμένες mobile στρατηγικές παρέχοντας κορυφαία εμπειρίας στους χρήστες κινητών συσκευών, ενώ ειδικά στην E3 Expo θα παρουσιάσει μια καινοτόμο mobile πλατφόρμα που υποστηρίζει δυναμικά τους publishers στην υλοποίηση στοχευμένων campaigns.

ZLXGp1YUvFfz3oT4Dog4w-bZ4tpbDYPLalEA6Yzh

Από πού πηγάζει το κεντρικό μήνυμα της συμμετοχής «re:think creativity»;

Το μήνυμα αυτό ουσιαστικά αποτελεί και την πρότασή μας για τη δημιουργικότητα και το πώς μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρότατο και βιώσιμο πυλώνα της οικονομίας. Στόχος μας είναι μέσα από τη δραστηριότητα του gi-Cluster να επαναπροσδιορίζουμε τη δημιουργική οικονομία στην Ελλάδα ως μια ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη της.
Μέσα από τις δράσεις του, το gi-Cluster αναδεικνύει την ανάγκη διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και της στροφής του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας σε καινοτόμες δραστηριότητες, όπου μπορούν να αξιοποιηθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας.

Πρόκειται εξάλλου για το οικοσύστημα καινοτομίας του Corallia που προωθεί την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε παραδοσιακές αλλά σημαντικές οικονομίες της χώρας, όπως είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός, προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πλαισίου που θα πολλαπλασιάσει την υπεραξία του πολιτιστικού & τουριστικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας.

Ποια είναι τα οφέλη για τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην E3 Expo;

Ο κύριος στόχος της αποστολής του gi-Cluster είναι η προβολή των εταιρειών-μελών, η αύξηση της αναγνωρισιμότητας για το σύνολο του οικοσυστήματος, η προώθηση των καινοτόμων προϊόντων και λύσεων που αναπτύσσονται με τον πλέον εξαγωγικό προσανατολισμό, η σύναψη συμφωνιών με νέους συνεργάτες και δυνητική επέκταση των επιχειρηματικών μελών σε νέες αγορές. Αυτό προσδοκούμε να γίνει μέσα από την απευθείας προσέγγιση μεγάλων κοινοτήτων gamers και publishers καθώς και επενδυτών και στρατηγικών επιχειρηματικών συνεργατών, που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν το πλούσιο ταλέντο που έχει η χώρα μας. Στόχος και αυτής της αποστολής είναι πρωτίστως η δημιουργία αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες, αναδεικνύοντας τη δυναμική ενός παγκοσμίου κλάσης cluster.

UMB84EHiHHDYo6i4BN860iOXwrpIXtDPSg6DrVTz

Πιστεύετε πως η συγκεκριμένη συμμετοχή θα ανοίξει την πόρτα προς τις διεθνείς αγορές;

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για όλα τα μέλη του οικοσυστήματος που άμεσα ή έμμεσα θα συμμετέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, τόσο σε ό,τι αφορά την προβολή και προώθηση των ελληνικών τεχνολογιών και προϊόντων στη διεθνή αγορά προσεγγίζοντας τα κοινά-στόχος τόσο σε επιχειρηματικό (B2B) όσο και σε επίπεδο τελικών χρηστών-καταναλωτών (B2C).

Ταυτόχρονα, προσβλέπουμε μέσα από τη συμμετοχή αυτή να συμβάλουμε ουσιαστικά στην εδραίωση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα και τη βελτίωση της θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, κεφαλαιοποιώντας τα οφέλη της εξωστρεφούς οικονομικής δραστηριότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr