NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Blueground Nomads: ευέλικτες μορφές εργασίας από οπουδήποτε στον κόσμο

Blueground Nomads: ευέλικτες μορφές εργασίας από οπουδήποτε στον κόσμο

Η ελληνική start-up επαναπροσδιορίζει την έννοια του ‘work-from-home’ επιτρέποντας στους ανθρώπους της να επιλέγουν οι ίδιοι τον τόπο και τους όρους εργασίας τους

Η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech), η οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2013 και πλέον έχει παρουσία σε Ελλάδα, Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία, εισάγει το Blueground Nomads. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο εργασίας, πρωτοποριακό και ευέλικτο, το οποίο δίνει τη δύναμη της επιλογής στον εργαζόμενο.

Αφουγκραζόμενη τις νέες τάσεις στα μοντέλα τηλεργασίας παγκοσμίως (ευέλικτα / υβριδικά) και με στόχο να παρέχει ένα περιβάλλον εργασίας διεθνών προδιαγραφών και να πρωτοπορήσει, η Blueground επαναπροσδιορίζει την έννοια του “working-from-home”.

Προκειμένου να δώσει στον εργαζόμενο ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το Blueground Nomads περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μοντέλα ευέλικτης εργασίας , τα οποία έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να μπορεί να επιλέγει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας τόσο για τις ανάγκες του ρόλου του όσο και για εκείνον προσωπικά. Παράλληλα, για όσους επιλέξουν να εργαστούν σε μία από τις 14 πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται η Blueground, το Blueground Nomads προσφέρει έκπτωση στα διαμερίσματα της, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο τους πόστο ακόμα πιο ομαλά.

Πιο αναλυτικά, τα τρία μοντέλα ευέλικτης εργασίας του Blueground Nomads:

  • Work From Anywhere’: Οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το πρόγραμμά τους αναλόγως τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις τους, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των ρόλων τους. Οι επιλογές κυμαίνονται ανάμεσα σε εργασία πέντε ημέρες την εβδομάδα σε ένα από τα γραφεία της Blueground παγκοσμίως, πλήρη τηλεργασία, καθώς και ένα ενδιάμεσο υβριδικό μοντέλο (1-4 ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο). Οι εργαζόμενοι μπορούν πραγματικά να εργαστούν από οπουδήποτε, ωστόσο αν επιλέξουν να ζήσουν και να εργαστούν σε μια από τις παγκόσμιες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Blueground, μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από ειδικές τιμές για ενοικίαση διαμερισμάτων Blueground. (Όλοι οι άνθρωποι της Blueground λαμβάνουν ήδη δύο εβδομάδες δωρεάν διαμονή σε ένα διαμέρισμα Blueground κάθε χρόνο).
  • Short - or Long - Term Assignment’: Η Blueground πιστεύει ότι το να ζεις και να εργάζεσαι σε ένα νέο μέρος ωφελεί το μυαλό και το πνεύμα, γι’ αυτό προτρέπει τους υπαλλήλους της να αναλαμβάνουν εθελοντικά είτε βραχυπρόθεσμες είτε μακροπρόθεσμες αναθέσεις σε όλο τον κόσμο, με απώτερο στόχο την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Η διάρκεια των αναθέσεων εξαρτάται από τα projects που προκύπτουν και ποικίλλει από δύο μήνες έως ένα έτος.
  • International Transfer’: Ο τρίτος πυλώνας της νέας πρωτοβουλίας της Blueground είναι οι διεθνείς μεταθέσεις. Οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε μια από τις θυγατρικές της εταιρείας σε άλλη χώρα. Καθώς πρόκειται για μόνιμες μεταθέσεις, για τη διαχείρισή τους ακολουθείται εσωτερική διαδικασία πρόσληψης.

«Η ευελιξία, η εξερεύνηση και η ελευθερία του να επιλέγει κανείς πώς και πού θα ζήσει τη ζωή του είναι στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου της Blueground», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της Blueground. «Έχοντας ζήσει σε 15 πόλεις σε όλο τον κόσμο, αισθάνομαι ότι η έκθεση σε διαφορετικές γεωγραφίες και πολιτισμούς διευρύνει τους προσωπικούς ορίζοντες και βοηθά τα άτομα να εξελίσσονται. Μέσω του προγράμματος Blueground Nomads, καταργούμε τα εμπόδια και παρέχουμε στους ανθρώπους μας επιλογές, ευκαιρίες και εργαλεία για να επιλέξουν το καλύτερο περιβάλλον εργασίας για εκείνους».

Εφαρμόζοντας αυτή τη νέα πρωτοβουλία, η Blueground φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα φυτώριο νέων ταλέντων στα οποία δίνεται η δυνατότητα αφενός να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους στο μέγιστο βαθμό, απολαμβάνοντας απόλυτη εργασιακή ευελιξία και αφετέρου να εξελιχθούν τόσο ως επαγγελματίες όσο και ως προσωπικότητες.

Στην Ελλάδα, η Blueground έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επιλεγμένων διαμερισμάτων στις πιο δημοφιλείς περιοχές στο κέντρο, στα Βόρεια και Νότια Προάστια της Αθήνας, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως και, στη συνέχεια, τα παρέχει σε όλους όσους αναζητούν το ιδανικό επιπλωμένο διαμέρισμα για να μείνουν από ένα μήνα μέχρι μερικά χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr