NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Τα μεγάλα έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα και η ασφάλισή τους

Τα μεγάλα έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα και η ασφάλισή τους

Η Θεσσαλονίκη οδηγεί την οικονομία της Ελλάδας, Ιωάννης Βοτσαρίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας συζητούν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα υποδομής.

Στο κέντρο των οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων της Μακεδονίας βρίσκεται η Interlife Ασφαλιστική, έχοντας από την ίδρυση της το 1991 στην Θεσσαλονίκη διατηρήσει μία σταθερά ανοδική πορεία και ισχυροποιήσει την θέση της με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.

Σε επτά Περιφερειακές Ενότητες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπερειφεριάρχης Πάρις Μπίλλιας με το επιτελείο δρομολογούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επόμενη ημέρα για την Μακεδονία και την Interlife

Το 87% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατευθύνεται σε έργα υποδομών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες 1.036 έργα και δράσεις 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε όλους τομείς. Τα έργα αυτά για να ολοκληρωθούν, από τη φάση εκπόνησης της μελέτης μέχρι την υλοποίηση και τη συντήρηση του έργου, χρειάζεται να ασφαλιστούν δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει και θέτει προς υλοποίηση την ενοποίηση του Παραλιακού Μετώπου, δημιουργώντας της σύγχρονη ταυτότητα και το νέο brand name της πόλης.

Σχεδιάζει τις εργασίες για την κατασκευή, του Μητροπολιτικού Πάρκου, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, έχοντας την ίδια στιγμή εξασφαλίσει πόρους και για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Υλοποιεί 116 έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλονίκης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έργα και δράσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλους τους τομείς, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση 19 πόλεων, η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ, η ενεργειακή αναβάθμιση 40 δημόσιων κτηρίων, 35 νέες σχολικές μονάδες μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή του Νέου Μουσείου στη Βεργίνα, η προστασία και ανάδειξη του Τύμβου Καστά και της περιοχής της Αμφίπολης, η επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου, η ψηφιακή αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και των Επιμελητηρίων, τα 123 εκατομμύρια ευρώ για 312 επενδυτικά σχέδια τουριστικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων και άλλα.

Αύξηση 14% του ΑΕΠ στην Κεντρική Μακεδονία

Η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 14% στη διάρκεια της πενταετίας 2014-2019 στο 70% στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ισοδυναμεί με νέες προοπτικές ανάπτυξης και ανάπτυξη του κλάδου ασφαλειών, καθώς η πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν είναι μόνο θέμα στρατηγικών επιλογών ενός διευθύνοντος συμβούλου μίας ασφαλιστικής, αλλά συμβαδίζει με την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, της ασφαλιστικής αγοράς και της Interlife

Αισιόδοξα είναι τα προγνωστικά για την ανάπτυξη της οικονομίας 3,5% με 4% το 2022 με ισχυρό σύμμαχο το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ που, σε συνδυασμό με τα ΕΣΠΑ, θα απελευθερώσει, μέσα στην επόμενη πενταετία, πόρους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναδιαρθρώνοντας, αν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Βοτσαρίδη και τα όσα ανέφερε στην Γενική Συνέλευση της Interlife Ασφαλιστικής με επίσημο καλεσμένο το Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η Ψηφιοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών θα καταπολεμήσει τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που λειτουργούν ως μόνιμη και διαχρονική τροχοπέδη για τον Επενδυτή. Η Ψηφιοποίηση του Κράτους, γενικότερα, είναι παράγοντας-κλειδί για το Μετασχηματισμό της Οικονομίας και αφορά, μεταξύ άλλων, στον Στρατηγικό Επανασχεδιασμό της Ανάπτυξης της χώρας μας, που ο επιχειρηματικός κόσμος επικεντρώνει στους εξής Άξονες:

  • Περιορισμός του Κρατισμού.
  • Διευκόλυνση των Ιδιωτικών Επενδύσεων.
  • Επιτάχυνση στην Απονομή Δικαιοσύνης.
  • Φορολογική Σταθερότητα και Καταστολή της Γραφειοκρατίας.

Η επόμενη ημέρα για την ιδιωτική ασφάλιση

«Ξεκινάμε, εμείς οι Έλληνες Ασφαλιστές από μια πολύ χαμηλή βάση (2% η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο ΑΕΠ της χώρας) και, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, περιμένουμε μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή θα είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ και θα συσχετίζεται άμεσα με το είδος και το ρυθμό των Επενδύσεων», τόνισε ο Ι. Βοτσαρίδης

Οι επιχειρήσεις εξ ορισμού, έχουν ανάγκη το εργαλείο της Ασφάλισης

Οι Επενδύσεις στην Πράσινη Ενέργεια, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τα Logistics -που περιλαμβάνονται στο νέο Αναπτυξιακό Πλάνο της χώρας- υπόσχονται ισχυρή ανάκαμψη και του Κλάδου των Γενικών Ασφαλειών. Ομοίως, οι Επιχειρηματικοί Κίνδυνοι που προκύπτουν από Πανδημίες. Φυσικές Καταστροφές, Κυβερνο-πειρατείες αναβαθμίζουν, το ρόλο της Ασφαλιστικής Κάλυψης. Η αυξανόμενη ζήτηση των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων Υγείας που προκύπτει από την ανεπάρκεια των Δημοσίων Συστημάτων Περίθαλψης . Η στροφή των Επαγγελματιών στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Η αναμενόμενη σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα στην Επικουρική Ασφάλιση, είναι ανερχόμενα πεδία ανάπτυξης του Κλάδου

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω και επίσης έχει γράψει το epixeiro.gr στο μεγάλο του αφιέρωμα για την Θεσσαλονίκη, υλοποιούνται έργα υποδομής όπως το Μετρό, η νέα Flyover, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο πρόσωπο του Αεροδρομίου Μακεδονία, η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του Λιμανιού με την ΠΑΘΕ κ.ά. σημαντικά έργα.

Υλοποιούνται επίσης μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις όπως το Τεχνολογικό Πάρκο Thessintec, αλλά και η εγκατάσταση πασίγνωστων Πολυεθνικών, όπως η Pfizer και η CISCO, που, ταυτόχρονα με την έντονη δραστηριότητα του ΕΚΕΠΑ, της Τεχνόπολης και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, μετατρέπουν την πόλη σε ένα σύγχρονο κέντρο Ψηφιακής Ανάπτυξης.

Με τους δύο παραπάνω άξονες (Υποδομές και Ψηφιακή Ανάπτυξη) η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται και σε ισχυρό επενδυτικό κέντρο Real Estate με έμφαση σε ακίνητα για χρήση Logistics (που εξυπηρετούν το Ηλεκτρονικό Εμπόριο), σε κτίρια Γραφείων, σε Ξενοδοχειακές υποδομές, σε Φοιτητική Κατοικία.

Η Θεσσαλονίκη ηγείται της πορείας της Ελλάδας ως ψηφιακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», τόνισε διπλωμάτης των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρόσφατο Διαδικτυακό Συνέδριο Θεσσαλονίκη – Διάλογοι για το Μέλλον, ενώ την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη είναι σύμβολο καινοτομίας για τον κόσμο» διατύπωσε στο ίδιο Συνέδριο ο σύμβουλος Τεχνολογίας του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

gs_Interlife_170621.jpg?mtime=20210618112253#asset:276702


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr