NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Coca-Cola αλλάζει γεύση, επαναφέροντας μνήμες από την New Coke

Η Coca-Cola αλλάζει γεύση, επαναφέροντας μνήμες από την New Coke

Η Coca-Cola άλλαξε τη γεύση του αναψυκτικού της το 1985, μένοντας στην ιστορία ως παράδειγμα λανθασμένης απόφασης.

Τώρα, η εταιρεία το κάνει ξανά. Αυτή τη φορά, αλλάζει τη γεύση και την εμφάνιση της Coca-Cola Zero Sugar στις ΗΠΑ, γνωστότερης ως Coke Zero.

Αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν την Τρίτη ότι το σχέδιο είναι να αλλάξει το αναψυκτικό με τέτοιο τρόπο που θα προσφέρει μια ακόμη καλύτερη γεύση.

Ήδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανησυχία είναι εμφανής για την επικείμενη αλλαγή. Ορισμένοι καταναλωτές δεσμεύτηκαν να στραφούν σε άλλα ποτά, όπως το Diet Dr Pepper, ή στην Pepsi.

Άλλοι υπενθύμισαν το κακό μάρκετινγκ του 1985, όταν η Coca-Cola παρουσίασε την New Coke, μια πιο γλυκιά έκδοση του αρχικού αναψυκτικού που απορρίφθηκε από πολλούς καταναλωτές.

Αυτή η αλλαγή ήταν μια προσπάθεια να αντιστραφεί η αυξανόμενη επιτυχία της Pepsi, η οποία είχε αρχίσει να μειώνει το μερίδιο αγοράς της Coca-Cola.

Όμως, οι καταναλωτές είχαν μισήσει την New Coke. Τον Ιούνιο του 1985, η εταιρεία λάμβανε 1.500 κλήσεις την ημέρα στην τηλεφωνική γραμμή των καταναλωτών.

Τον Ιούλιο του 1985, μετά από μόλις τρεις μήνες, η εταιρεία ανακοίνωσε την επαναφορά της αρχικής Coca-Cola, η οποία είχε μετονομαστεί σε «Coca-Cola Classic».

Τώρα, σε δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα αλλαγή «βελτιστοποιεί την υπάρχουσα γεύση της Coca-Cola Zero Sugar και τα υπάρχοντα συστατικά».

Αν και η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, υποσχέθηκε στα κοινωνικά μέσα ότι δεν θα άλλαζε τα συστατικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr