NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες για κυβερνοεπίθεση κατά της Microsoft

Κίνα: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες για κυβερνοεπίθεση κατά της Microsoft

​Η Κίνα αντέδρασε σε «αβάσιμους», σύμφωνα με την ίδια, ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίος πραγματοποίησε μια σημαντική επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft.

Μια ομάδα δυτικών χωρών κατηγόρησε την Κίνα ότι παραβίασε το Microsoft Exchange - μια δημοφιλή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από εταιρείες παγκοσμίως.

Η κοινή δήλωση κατηγόρησε το κινεζικό Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS) ότι υπονομεύει την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια.

Τη Δευτέρα, η Νέα Ζηλανδία προσχώρησε στην ομάδα χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, κατηγορώντας τους κινεζικούς κρατικούς φορείς για «κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο» στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης της Microsoft.

Η κινεζική πρεσβεία στο Ουέλλινγκτον χαρακτήρισε τις κατηγορίες «αβάσιμες και ανεύθυνες».

«Η κινεζική κυβέρνηση είναι ένθερμος υπερασπιστής της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», ανέφερε η δήλωση που δημοσίευσε η πρεσβεία σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφων.

«Η καταγγελία χωρίς [απόδειξη] είναι κακόβουλη.» Η κινεζική πρεσβεία στην Αυστραλία επανέλαβε αυτές τις παρατηρήσεις, χαρακτηρίζοντας την Ουάσιγκτον ως «παγκόσμιο πρωταθλητή των κακόβουλων κυβερνοεπιθέσεων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr