NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Jeff Bezos τα κατάφερε, πήγε μέχρι το διάστημα και επέστρεψε

Ο Jeff Bezos τα κατάφερε, πήγε μέχρι το διάστημα και επέστρεψε

Ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και τρία ακόμη άτομα, πέταξαν πάνω από την έρημο του Τέξας με τον πύραυλο New Shepard της Blue Origin και επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη, σε μια ιστορική πτήση.

Ο 57χρονος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πέταξε σε ένα ταξίδι διάρκειας περίπου 10 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στην άκρη του διαστήματος, εννέα ημέρες αφότου ο Βρετανός Richard Branson επιβιβάστηκε σε μια «ανταγωνιστική» πτήση της Virgin Galactic από το Νέο Μεξικό.

Το New Shepard σχεδιάστηκε για να φτάσει σε ταχύτητες άνω των 2.200 μιλίων (3.540 χιλιομέτρων) ανά ώρα σε υψόμετρο πέρα από τη λεγόμενη Γραμμή Κάρμαν, που έχει οριστεί από ένα διεθνές αεροναυτικό σώμα ως καθορισμός του ορίου μεταξύ της ατμόσφαιρας της Γης και του διαστήματος.

Η αποστολή ήταν μέρος μιας έντονα ανταγωνιστικής μάχης μεταξύ της Blue Origin του Bezos και της Virgin Galactic του Branson, με στόχο την αξιοποίηση μιας δυνητικά προσοδοφόρας αγοράς διαστημικού τουρισμού, που η ελβετική τράπεζα UBS εκτιμά ότι θα αξίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε μια δεκαετία.

Η πτήση συμπίπτει με την ημέρα που οι Αμερικανοί Neil Armstrong και Edwin "Buzz" Aldrin έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στο φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου 1969. Το New Shepard πήρε το όνομά του από τον Alan Shepard, ο οποίος το 1961 έγινε ο πρώτος Αμερικανός στο διάστημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr