NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Amazon: Αλλάζει στρατηγική, μετά τις αντιδράσεις για καταστροφή αχρησιμοποίητων προϊόντων

Amazon: Αλλάζει στρατηγική, μετά τις αντιδράσεις για καταστροφή αχρησιμοποίητων προϊόντων

Η Amazon ξεκίνησε δύο νέα προγράμματα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προσφέρει στα προϊόντα μια δεύτερη «ζωή».

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας κυκλικής οικονομίας, ενώ έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ITV ανέφερε ότι η Amazon καταστρέφει εκατομμύρια αντικείμενα απούλητων αποθεμάτων, σε μία από τις 24 αποθήκες της στη Βρετανία, κάθε χρόνο.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επικρίθηκε από βρετανούς νομοθέτες και ακτιβιστές για το περιβάλλον, ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Boris Johnson, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις κατηγορίες.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου στις 28 Ιουνίου, η Greenpeace είπε ότι η έρευνα του ITV έδειξε ότι είναι σαφές πως η Amazon «εργάζεται με ένα επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στην απληστία και την ταχύτητα». Η περιβαλλοντική ομάδα χαρακτήρισε το περιβαλλοντικό και ανθρώπινο κόστος της σπατάλης ως «εκπληκτικό».

Σε απάντηση, η Amazon είχε πει ότι εργάζεται γύρω από το θέμα και ότι προς το παρόν δεν αποστέλλονται αντικείμενα σε χωματερές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρώτο από τα νέα προγράμματα της, γνωστό ως «FBA Grade and Resell», θα επιτρέψει σε τρίτες επιχειρήσεις να μεταπωλήσουν τα επιστρεφόμενα είδη ως «μεταχειρισμένα». Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιστροφές θα δρομολογούνται αυτόματα στην Amazon προς αξιολόγηση. Μόλις παραληφθεί το προϊόν, η εταιρεία θα αποφασίζει για την κατάσταση του. Στη συνέχεια, οι πωλητές θα ορίζουν την τιμή.

Η Amazon είπε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα επεκταθεί στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους και θα διατεθεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία στις αρχές του 2022.

Η εταιρεία είπε ότι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα «FBA Liquidations» θα επιτρέψει στους πωλητές να ανακτήσουν ένα μέρος του κόστους από επιστρεφόμενα είδη και πλεόνασμα αποθεμάτων. Το πρόγραμμα είναι ενεργό στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία και πρόκειται να ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr