NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αποφυλακίστηκε, για λόγους «εθνικού συμφέροντος» ο κληρονόμος της Samsung

Αποφυλακίστηκε, για λόγους «εθνικού συμφέροντος» ο κληρονόμος της Samsung
16_08_2021 | 12:45 16_08_2021 | 12:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Ο κληρονόμος της Samsung αποφυλακίστηκε υπό όρους, ενώ ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η απελευθέρωσή του έγινε για λόγους «εθνικού συμφέροντος».

Ο Lee Jae-yong καταδικάστηκε, για δωροδοκία και διαφθορά, τον Ιανουάριο του 2021, σε 30 μήνες φυλάκισης. Αφέθηκε ελεύθερος μετά από μόλις 207 ημέρες, ένα χρόνο πριν από τη λήξη της ποινής του.

Σε μια σύντομη δήλωση έξω από το κέντρο κράτησης, ο Lee είπε: «Προκάλεσα μεγάλη ανησυχία στους ανθρώπους. Ζητώ βαθιά συγγνώμη.

Ακούω τις ανησυχίες, τις κριτικές και τις μεγάλες προσδοκίες για μένα. Θα δουλέψω σκληρά» συνέχισε.

Η καταδίκη του Lee συνδέθηκε με μια υπόθεση δωροδοκίας που αφορούσε την Park Geun-hye, την πρώην πρόεδρο της χώρας, η οποία παραμένει στη φυλακή για διαφθορά. Ενώ ο Lee καταδικάστηκε αρχικά σε πέντε χρόνια φυλάκισης τον Αύγουστο του 2017, αφέθηκε ελεύθερος μετά από μόλις ένα χρόνο.

Επέστρεψε στη φυλακή φέτος κατά τη διάρκεια μιας επαναληπτικής δίκης, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης του επέτρεψε για άλλη μια φορά την πρόωρη αποφυλάκιση.

Εκπρόσωπος του προεδρικού γραφείου υπερασπίστηκε την απόφαση για την αποφυλάκιση. «Το αποδεχόμαστε ως επιλογή για το εθνικό συμφέρον και ελπίζουμε στην κατανόηση του λαού».

Πρόσθεσαν ότι η ελπίδα είναι ο Lee να «βοηθήσει τη χώρα σε σχέση με τους ημιαγωγούς και τα εμβόλια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr