NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Paysafe εξαγοράζει την viafintech, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα

Η Paysafe εξαγοράζει την viafintech, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα
23_08_2021 | 13:27 23_08_2021 | 13:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Paysafe ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής viafintech.

Η viafintech, γνωστή με με τα brands Barzahlen/viacash και viacash, προσφέρει τη μεγαλύτερη, ανεξάρτητη από τράπεζες, υποδομή πληρωμών, επιτρέποντας μια εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή τραπεζική.

Για την Paysafe, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αυτή η τελευταία εξαγορά όχι μόνο ενισχύει τις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Γερμανία, μια κρίσιμη αγορά για τους διεθνείς εμπόρους της, αλλά δημιουργεί επίσης ευκαιρίες εσόδων».

Η viafintech είναι μία γερμανική fintech startup η οποία έχει ως όραμα τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας στην οποία έμποροι λιανικής και τράπεζες μπορούν να συνδεθούν και να αξιοποιήσουν ένα εναλλακτικό δίκτυο για καταθέσεις, αναλήψεις και πληρωμές, χωρίς να χρειάζεται να χτίσουν το δικό τους εκ θεμελίων.

Η εταιρεία, εδώ και μερικούς μήνες, δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ομάδα της viafintech, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντικών στελεχών της viafintech, Sebastian Seifert, Achim Bönsch και Andreas Veller, θα γίνει μέρος της ομάδας eCash και ανοιχτών τραπεζικών λύσεων της Paysafe, με επικεφαλής τον CEO του Paysafe eCash, Udo Müller.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες, υπό τους συνήθεις όρους και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Μέχρι τότε, οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr