NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

viafintech: Τα επόμενα βήματα, μετά την εξαγορά από την Paysafe

viafintech: Τα επόμενα βήματα, μετά την εξαγορά από την Paysafe

​Μόλις χθες, έγινε γνωστό πως η Paysafe προχωρά στην εξαγορά της viafintech, της γερμανικής fintech startup που παρέχει μια -ανεξάρτητη από τράπεζες- υποδομή πληρωμών, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή τραπεζική.

Η εταιρεία, εδώ και μερικούς μήνες, δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά, κάνοντας το ξεκίνημα σε μια συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Bazaar, με στόχο την απευθείας χρήση των smartphone για ανάληψη και κατάθεση μετρητών στα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας.

Μετά την είδηση για την εξαγορά, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, το epixeiro.gr επικοινώνησε με την εταιρεία, σχετικά με τους στόχους που προκύπτουν από τη συμφωνία και τα επόμενα βήματα της, όσον αφορά και στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει η viafintech, μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή, με τις δύο εταιρείες, Paysafe και viafintech, να συνεχίζουν όπως πριν.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η viafintech θα γίνει μέρος της διευρυμένης ομάδας του προϊόντος eCash και των λύσεων open banking της Paysafe, αλλά θα παραμείνει «μια κάπως ανεξάρτητη οντότητα».

Ο στρατηγικός στόχος, σύμφωνα με την ίδια δήλωση, είναι η ανάπτυξη του eCash, αξιοποιώντας τα κοινά πλεονεκτήματα δύο παρόμοιων προϊόντων. Εδώ, εντοπίζεται η ενίσχυση της χρηματοοικονομικής ένταξης με μια εναλλακτική δομή έναντι των ΑΤΜ και των υποκαταστημάτων των τραπεζών, ο εμπλουτισμός των χωρών δραστηριοποίησης σε περισσότερες από 20 και η αδειοδότηση σχετικά με το e-money.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της viafintech, η τεχνολογία της χρησιμοποιείται διεθνώς σε 20.000 σημεία πώλησης, με 500+ B2B πελάτες και πάνω από 1+ δισεκατομμύριο ευρώ όγκο συναλλαγών, με δραστηριοποίηση σε 6 χώρες και με περισσότερα από 90 άτομα προσωπικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr