NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Σε κίνδυνο παραγωγικότητα και καινοτομία από την απομακρυσμένη εργασία

Σε κίνδυνο παραγωγικότητα και καινοτομία από την απομακρυσμένη εργασία

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η μετατόπιση της Microsoft στην απομακρυσμένη εργασία έχει βλάψει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών επιχειρηματικών ομάδων εντός της εταιρείας, απειλώντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τη μακροπρόθεσμη καινοτομία.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά ευρήματα σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 61.000 υπαλλήλους της Microsoft, που δημοσιεύθηκε από ερευνητές της εταιρείας στο Nature Human Behavior. Συμπίπτει με την ανακοίνωση της MS ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν στο γραφείο στις 4 Οκτωβρίου, όπως αναμενόταν προηγουμένως. Αλλά οι ερευνητές το αποκαλούν προειδοποιητικό σημάδι και για άλλες εταιρείες.

«Χωρίς παρέμβαση, τα αποτελέσματα που ανακαλύψαμε έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την ικανότητα των εργαζομένων να αποκτούν και να μοιράζονται νέες πληροφορίες σε ομάδες, και, ως αποτέλεσμα, να επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την καινοτομία», γράφουν σε μια συνοδευτική ανάρτηση. «Υπό το φως αυτών των ευρημάτων, οι εταιρείες θα πρέπει να σκεφτούν εάν και πώς επιλέγουν να υιοθετήσουν μακροπρόθεσμες πολιτικές εργασίας από το σπίτι».

Η μελέτη της Microsoft λέει ότι η απομακρυσμένη εργασία έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να βασίζονται συχνότερα από πριν σε ασύγχρονη επικοινωνία, όπως email και άμεσα μηνύματα, και λιγότερο συχνά σε επικοινωνίες όπως ηχητικές και βιντεοκλήσεις.

«Με βάση προηγούμενες έρευνες, πιστεύουμε ότι η στροφή σε λιγότερο "πλούσια" μέσα επικοινωνίας μπορεί να έχει κάνει πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους να μεταφέρουν και να επεξεργαστούν πολύπλοκες πληροφορίες», γράφουν οι ερευνητές της Microsoft.

Η μελέτη βασίζεται σε ανάλυση ανώνυμων δεδομένων σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλήσεις, συναντήσεις και άλλες εργασιακές δραστηριότητες από υπαλλήλους της Microsoft.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr