NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Apple για κοινό φορτιστή: Το σχέδιο της Κομισιόν θα βλάψει την καινοτομία

Apple για κοινό φορτιστή: Το σχέδιο της Κομισιόν θα βλάψει την καινοτομία

​Η Apple απάντησε στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση ενός κοινού φορτιστή για smartphone, tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, λέγοντας ότι μια τέτοια νομοθεσία δυσκολέψει την καινοτομία και θα οδηγήσει σε αύξηση των απορριμμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει το USB-C ως τυπική θύρα για smartphone, tablet, ακουστικά, φορητά ηχεία, κάμερες και ορισμένες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ανεξάρτητα από τη μάρκα της συσκευής. Η κίνηση στοχεύει στη μείωση των απορριμμάτων που σχετίζονται με την παραγωγή και τη διάθεση φορτιστών.

Προτείνει, επίσης, να διαχωριστεί η πώληση φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ανεπιθύμητων φορτιστών για τους καταναλωτές. Αυτό θα μειώσει την ποσότητα ηλεκτρονικών απορριμμάτων κατά σχεδόν χίλιους μετρικούς τόνους ετησίως, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Ωστόσο, ο αμερικανικός κολοσσός Apple δήλωσε ότι η νομοθεσία θα διαταράξει το υπάρχον σύστημα, θα καταπνίξει την καινοτομία, θα προκαλέσει ενόχληση στους χρήστες και θα δημιουργήσει περισσότερα απόβλητα εάν δεν επιτραπεί η πώληση των υπαρχόντων φορτιστών.

«Μερικές από τις πιο καινοτόμες σκέψεις στην Apple αφορούν στην κατασκευή προϊόντων με ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά», τόνισε η εταιρεία. «Συμμεριζόμαστε τη δέσμευση της Κομισιόν για την προστασία του περιβάλλοντος και είμαστε ήδη ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα για όλες τις εταιρικές μας εκπομπές παγκοσμίως, και μέχρι το 2030 κάθε συσκευή Apple και η χρήση της θα είναι ουδέτερη σε άνθρακα».

Η Apple πρόσθεσε ότι μια προτεινόμενη μεταβατική περίοδος δύο ετών θα προκαλούσε σοβαρές ανησυχίες στη βιομηχανία. Η εταιρεία σημείωσε ότι συνεργάζεται με την Κομισιόν για να κατανοήσει καλύτερα τις λεπτομέρειες της πρότασης και θα εργαστεί για να βρει μια λύση που θα προστατεύει τόσο τα συμφέρονται των καταναλωτών όσο και την καινοτομία του κλάδου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr