NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΕΚΠΟΙΖΩ: Να απαγορευθεί η διαφήμιση ανθυγιεινών τροφίμων στο διαδίκτυο

ΕΚΠΟΙΖΩ: Να απαγορευθεί η διαφήμιση ανθυγιεινών τροφίμων στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών και άλλων 10 μελών της, στα οποία αναφέρεται η ΕΚΠΟΙΖΩ μέσω δελτίου Τύπου «η αυτορρύθμιση [στις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων] δεν λειτουργεί, κάνοντας πλέον εμφανή την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης».

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, «η ισχυρή επιρροή που ασκεί το μάρκετινγκ των ανθυγιεινών τροφίμων στις διατροφικές συμπεριφορές των παιδιών, είναι γενικά αποδεκτό από τον επιστημονική κοινότητα, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συμπεριλαμβανομένου.

Αποτέλεσμα, 1 στα 3 παιδιά της Ευρώπης είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, ενώ στις Μεσογειακές χώρες υπερβαίνουν το 40%2».

Με αυτά τα δεδομένα, και, έχοντας αναλύσει τα ευρήματα της έρευνας, οι ενώσεις καταναλωτών ζητούν να απαγορευθούν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

  • η διαφήμιση ανθυγιεινών τροφίμων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων εταιρειών τροφίμων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • η διαφήμιση ανθυγιεινών τροφίμων στην τηλεόραση, μεταξύ 6 π.μ.-11 μ.μ. αφού τα παιδιά δεν βλέπουν μόνο παιδικές εκπομπές.
  • η χρήση τεχνικών μάρκετινγκ στις συσκευασίες τροφίμων που προσελκύουν τα παιδιά (π.χ. χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και μασκότ μάρκας).
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr