NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πολυπολιτισμικότητα: Δέσμευση Google, Apple, Twitter και άλλων κολοσσών

Πολυπολιτισμικότητα: Δέσμευση Google, Apple, Twitter και άλλων κολοσσών

​Μια έκθεση από τη νέα πρωτοβουλία Catalyze Tech, που στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης στην τεχνολογία, δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Η έκθεση ACT, που σημαίνει Action to Catalyze Tech, περιέχει ένα ευρύ σύνολο προτάσεων για το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να διαχειριστούν θέματα πολυπολιτισμικότητας, συμπεριλαμβανομένων προσεγγίσεων για την ηγεσία, το σχεδιασμό προγραμμάτων, τον καθορισμό στόχων και τις προσλήψεις.

«Η τεχνολογία είναι μια μικρογραφία της ευρύτερης διχοτομίας της χώρας μας: η Αμερική είναι μια χώρα ευκαιριών, ωστόσο συνεχίζει να παλεύει με τον συστημικό ρατσισμό», αναφέρει η έκθεση.

Αν και η βιομηχανία της τεχνολογίας μπορεί να μην είναι η αιτία συστημικών φυλετικών ανισοτήτων, παίζει μεγάλο ρόλο στη αλλαγή αυτής της πραγματικότητας.

Οι υπογράφοντες, οι οποίοι περιλαμβάνουν σημαντικούς τεχνολογικούς φορείς όπως η Google, η Apple, η Twitter και η Netflix, δεσμεύονται να μοιραστούν δεδομένα και να αναφέρουν δημόσια την πρόοδο τους.

Όπως τονίζεται, υπάρχει ανάγκη τα εταιρικά συστήματα «να επανασχεδιαστούν σκόπιμα για να ξεριζωθεί η μεροληψία και να προωθηθεί η ισότητα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr