NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Yahoo αποσύρεται από την Κίνα, μετά το LinkedIn της Microsoft

Η Yahoo αποσύρεται από την Κίνα, μετά το LinkedIn της Microsoft

​Η Yahoo γνωστοποίησε ότι αποσύρει τις υπηρεσίες της από την Κίνα, επικαλούμενη ένα ολοένα και πιο δύσκολο επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον.

Είναι η δεύτερη γνωστή αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που αποσύρει τις δραστηριότητες στην Κίνα σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά το κλείσιμο του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn της Microsoft.

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο απαιτητικού επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σουίτα υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος.

«Η Yahoo παραμένει προσηλωμένη στα δικαιώματα των χρηστών μας και στο δωρεάν και ανοιχτό Διαδίκτυο. Ευχαριστούμε τους χρήστες μας για την υποστήριξή τους.»

Η αποχώρηση από την Κίνα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, καθώς η Yahoo είχε ήδη αρχίσει να κλείνει τις κύριες υπηρεσίες της, όπως το email, τις ειδήσεις και άλλες, από το 2013.

Ωστόσο, η έξοδος της Yahoo είναι μια υπενθύμιση των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ξένες εταιρείες κατά τη λειτουργία τους στην Κίνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr