NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Deal 7 δισ.: H DoorDash εξαγοράζει την Wolt, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα

Deal 7 δισ.: H DoorDash εξαγοράζει την Wolt, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα

​Η εφαρμογή παράδοσης τροφίμων DoorDash κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας διανομής Wolt, σε ένα deal συνολικής αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που το κάνει την πιο ακριβή εξαγορά στην ανταγωνιστική αγορά παράδοσης φαγητού της Ευρώπης.

Η Wolt, με έδρα το Ελσίνκι και έχοντας περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους, δραστηριοποιείται σε 23 ευρωπαϊκές αγορές - μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Η εξαγορά «μας επιτρέπει πραγματικά να επιταχύνουμε το λανσάρισμα» σε περιοχές πέρα από την τοπική αγορά της DoorDash στις ΗΠΑ, δήλωσε στους Financial Times ο Tony Xu, διευθύνων σύμβουλος. «Πρόκειται για μια επιχείρηση που σχεδιάστηκε για να είναι διεθνής, οπότε δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι».

Για την DoorDash, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η συμφωνία θα παρέχει πρόσβαση σε 22 νέες αγορές, που αντιπροσωπεύουν μια πελατειακή βάση 700 εκατομμυρίων ανθρώπων, είπε ο Xu.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να προχωρήσει σε μια επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην εφαρμογή ειδών παντοπωλείου Flink, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Ειλικρινά, αν με ρωτούσατε πριν από μερικούς μήνες, θα έλεγα ότι θα προτιμούσαμε να ανταγωνιστούμε [εναντίον της DoorDash]», είπε ο Miki Kuusi, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wolt.

Αλλά, «είδα ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μαζί, γιατί, τελικά, ήμασταν πάντα μια αουτσάιντερ εταιρεία που προερχόταν από μια δύσκολη εγχώρια αγορά».

Ο Kuusi θα διευθύνει την DoorDash International, ένα νέο τμήμα για τις δραστηριότητές εκτός των ΗΠΑ.

Άλλα «βασικά στελέχη» θα ενταχθούν επίσης στην DoorDash, σύμφωνα με την εταιρεία. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την επιφύλαξη της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr