NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ANAPLASIS: Στηρίζει τους πληγέντες μελισσοκόμους πυρκαγιών και πλημμυρών

ANAPLASIS: Στηρίζει τους πληγέντες μελισσοκόμους πυρκαγιών και πλημμυρών

​Οι πρώτες πλημμύρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τεράστιες συνέπειες στις περιοχές που βίωσαν το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών του φετινού Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η ANAPLASIS σε σχετική ανακοίνωση, «η αγωνία μας από την πρώτη στιγμή ήταν τεράστια, όχι μόνο για τα κατεστραμμένα δάση μας -η απώλεια των οποίων θα επηρεάσει δραματικά την υγεία μας-, αλλά κυρίως για όλους εκείνους τους ανθρώπους που ζούσαν από αυτά. Ένας από τους κλάδους που υπέστη μεγάλες απώλειες από τις πυρκαγιές ήταν η μελισσοκομία. Και τώρα με τις πλημμύρες, ως απόρροια των πυρκαγιών, δοκιμάζεται ακόμα μια φορά.

Όταν ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε τα δερμοκαλλυντικά της ANAPLASIS, βασικό συστατικό μας ήταν το μέλι και τα παράγωγά του. Έτσι δημιουργήσαμε μία σειρά κρεμικών προϊόντων και ελαίων ωφέλιμων για πολλές δερμοκαλλυντικές ανάγκες. Εξελιχθήκαμε μέσα στο χρόνο και μαζί και οι συνθέσεις μας. Να λοιπόν που ήρθε η στιγμή να στηρίξουμε κι εμείς τους παραγωγούς που τόσα χρόνια μας προμηθεύουν με πρώτες ύλες από την ελληνική γη.

Από την πρώτη στιγμή ήρθαμε σε επικοινωνία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή Μελισσοκομίας κ. Πασχάλη Χαριζάνη ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους πληγέντες μελισσοκόμους. Να σημειώσουμε εδώ ότι για να επανέλθει η φύση και να μπορεί να αποδώσει στο βαθμό που απέδιδε πριν τις πυρκαγιές χρειάζονται αρκετά χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας #Ενσυναίσθηση προσφέροντας στήριξη σε όλες τις καμένες περιοχές (Γεράνεια Όρη, Ηλεία, Εύβοια, Λακωνία, Μεσσηνία) με τις ακόλουθες δράσεις που οργανώνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • Στήριξη για προμήθεια ζωοτροφών ώστε να τραφούν και να δυναμώσουν τα μελίσσια όλων των ζημιωθέντων μελισσοκόμων, βάσει ελέγχων του ΕΛΓΑ.
  • Ενημέρωση και διανομή οδηγιών για τον καλύτερο δυνατό χειρισμό των μελισσιών ώστε να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας χωρίς να υπάρχουν άλλες απώλειες.

«Είναι δύσκολο σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης, μετά από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, να καλούνται οι Έλληνες παραγωγοί μελιού να διαχειριστούν άλλη μία καταστροφή. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να σταθείς στα πόδια σου ξανά. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε δίπλα τους, έμπρακτα. Στηρίζουμε τις δράσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για προμήθεια ζωοτροφών και παράλληλα, συμβάλουμε στην εκπαίδευσή τους απέναντι στις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ANAPLASIS κ. Παναγιώτης Χοχλιός.

Με το πρόγραμμα #Ενσυναίσθηση η ANAPLASIS γίνεται αρωγός σε μια συνολική προσπάθεια η οποία υλοποιείται με διαφάνεια και με το κύρος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr