NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΕΚ «Αθηνά»: Ιδρύεται νέα μονάδα «Αρχιμήδης» για Τεχνητή Νοημοσύνη​

ΕΚ «Αθηνά»: Ιδρύεται νέα μονάδα «Αρχιμήδης» για Τεχνητή Νοημοσύνη​

Την ίδρυση του Κέντρου Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», με επικεφαλής τρεις κορυφαίους επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, τους Χρίστο Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και Τίμο Σελλή ανακοινώνει το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Ο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη Μονάδα του ΕΚ «Αθηνά», είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία για τη χώρα, η οποία θα αξιοποιήσει το ελληνικό ερευνητικό δυναμικό και θα φέρει την Ελλάδα στην αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας τεχνολογικής πρωτοπορίας. Η Μονάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα χρηματοδοτηθεί με πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η λειτουργία της Μονάδας θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022, ενώ την Άνοιξη του 2022 αναμένεται να προκηρυχθούν οι πρώτες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για συνεργαζόμενους ερευνητές.

Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 22 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία μεταξύ άλλων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιου Κυριαζή, της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΕΚ «Αθηνά» Γιάννη Εμίρη, των Καθηγητών Κωνσταντίνου Δασκαλάκη και Χρίστου Παπαδημητρίου και του Μάρκου Βερέμη, επικεφαλής του τμήματος Καινοτομίας του ΣΕΒ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr