NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ελλείψεις φέρνουν πατάτες με... δελτίο και μικρές μερίδες στα ιαπωνικά McDonald's

Οι ελλείψεις φέρνουν πατάτες με... δελτίο και μικρές μερίδες στα ιαπωνικά McDonald's

Ένα νέο είδος ελλείψεων έπληξε τις ιαπωνικές αλυσίδες εφοδιασμού, με τα McDonald’s να αναγκάζονται να περιορίσουν, σε συγκεκριμένες ποσότητες, τις τηγανητές πατάτες, καθώς ο Covid-19 και οι πλημμύρες στον Καναδά συμπιέζουν τις εισαγωγές.

Η McDonald's Japan είπε ότι θα πουλάει τηγανητές πατάτες μικρού μεγέθους, για να αποφύγει τις ελλείψεις. «Λόγω της μεγάλης κλίμακας πλημμύρας κοντά στο λιμάνι του Βανκούβερ και της παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκαλείται από την πανδημία, υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθεια πατάτας».

Η εταιρεία είπε ότι έλαβε το μέτρο για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα μπορούν να παραγγέλνουν τηγανητές πατάτες, παρόλο που η «σταθερή προμήθεια υλικών» γίνεται δύσκολη.

Η αλυσίδα υπέστη παρόμοιο πρόβλημα τον Δεκέμβριο του 2014, λόγω εργατικής διαμάχης που έλαβε χώρα στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού.

Περισσότερα από 3.000 εστιατόρια McDonald's στην Ιαπωνία –την μεγαλύτερη ασιατική αγορά για κατεψυγμένα προϊόντα πατάτας στις ΗΠΑ– δήλωσαν ότι θα διαθέτουν μόνο μικρές μερίδες πατάτας για το άμεσο μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr