NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, αλλά έχουμε 3 δύσκολους μήνες

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, αλλά έχουμε 3 δύσκολους μήνες

Ο Δρ David Nabarro, ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid-19, πιστεύει ότι θα υπάρχουν κύματα κορονοϊού κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες.

Όπως δήλωσε στο Sky News «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται αυτός ο ιός είναι ότι συσσωρεύεται και στη συνέχεια αυξάνεται αρκετά δραματικά και μετά κατεβαίνει ξανά, και μετά εκτινάσσεται ξανά περίπου κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες.

Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τη συμπεριφορά του παρελθόντος για να προβλέψεις το μέλλον. Και δεν μου αρέσει να το κάνω. Αλλά θα συμφωνήσω ότι το μοτίβο που θα συμβεί με αυτόν τον ιό είναι οι συνεχείς αυξήσεις. Και το να ζεις με τον Covid σημαίνει να είσαι σε θέση να προετοιμαστείς για αυτές τις αυξήσεις και να αντιδράσεις και πολύ γρήγορα όταν συμβούν».

«Η ζωή μπορεί να συνεχιστεί, μπορούμε να επαναφέρουμε την οικονομία σε πολλές χώρες, αλλά πρέπει απλώς να σεβόμαστε πραγματικά τον ιό και αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ καλά σχέδια για την αντιμετώπιση των εξάρσεων».

Ο Δρ Nabarro είπε ότι ο ιός θα δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους επόμενους τρεις μήνες «τουλάχιστον», αλλά «μπορούμε να δούμε το τέλος».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr