NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κληρώνει ο λαχνός για την Καβάλα, ανασυγκροτούνται μεταφορές και οικονομία

Κληρώνει ο λαχνός για την Καβάλα, ανασυγκροτούνται μεταφορές και οικονομία
Φωτογραφία: Έλενα Ερμείδου

Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη ανασυγκροτούν την ελληνική οικονομία. Τρεις πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας αλλάζουν τον χάρτη των εμπορευματικών - επιβατικών μεταφορών και του τουρισμού με τις επενδύσεις που δρομολογούνται σε έργα υποδομών: οδικές αρτηρίες, λιμάνια, αεροδρόμια.

Μόνιμο το ενδιαφέρον του ΟΛΘ για το λιμάνι της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης

Τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριο) 2022 εκτιμάται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το τμήμα παραχώρησης «Φίλιππος Β’» στο λιμάνι της Καβάλας. Τα επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί είναι: Η Quintana Infrastructure & Development.Η Ένωση Εταιρειών Imerys GREECE SA, Goldair Cargo A.E. & Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος ABEE. Η Κοινοπραξία International Port Investments Kavala, (Black Summit Financial Group - Euroports -EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ). Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ.

Διπλό επενδυτικό ενδιαφέρον

Η Καβάλα, το ίδιο και η Αλεξανδρούπολη και η Θεσσαλονίκη προσελκύουν διπλό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς εν εξελίξει βρίσκονται μεγάλα έργα υποδομών που θα βελτιώσουν το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο των διαδρομών της Βορείου Ελλάδος, συνδέοντας τους κύριους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες με τους λιμένες.

Και η Ξάνθη στο επίκεντρο

Μαζί με την σιδηροδρομική σύνδεση στο τμήμα της Αλεξανδρούπολης – Ορμένιο, η σύνδεση Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Τοξότες - Ξάνθη, κονδύλι ύψους 1,69 δισ. ευρώ συνδέονται απευθείας τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Το αρχικό ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να εκδηλωθεί μεθαύριο 14 Ιανουαρίου 2021.

Το χερσαίο μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Σήμερα υποβλήθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τα πρώτα δύο οδικά έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ, ο αυτοκινητόδρομος «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης» (FlyOver), προϋπολογισμού 373 εκατομμυρίων ευρώ και ο οδικός άξονας «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 251 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο χερσαίο μέτωπο της Θεσσαλονίκης στο τέλος του χρόνου κατατέθηκαν τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για την Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης (flyover) από τις: Intrakat, ABAΞ ΑΕ – Μυτιληναίος ΑΕ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα ΑΕ Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή υπερυψωμένη ταχείας λεωφόρου μήκους 13,5 χιλιομέτρων –τέσσερις λωρίδες και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης για κάθε κατεύθυνση.

kavala_kastro_ermeidou.jpg?mtime=20220112150317#asset:321699Φωτογραφία: Έλενα Ερμείδου

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr