NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Gates προειδοποιεί για πανδημίες πολύ χειρότερες από τον Covid

Ο Gates προειδοποιεί για πανδημίες πολύ χειρότερες από τον Covid
24_01_2022 | 14:16 24_01_2022 | 14:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία, Υγεία

​Καθώς τα κρούσματα Covid-19 λόγω της παραλλαγής Omicron αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, ο Bill Gates προειδοποίησε για πανδημίες χειρότερες από την τρέχουσα.

Τα σχόλιά του έγιναν καθώς το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και η Wellcome Trust υποσχέθηκαν την Τρίτη 150 εκατομμύρια δολάρια έκαστος στο Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI), για την καταπολέμηση του Covid και την προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες.

«Τα εμβόλια έκαναν τεράστια διαφορά, σώζοντας πολλές ζωές και βγήκαν πολύ γρήγορα», είπε ο Gates σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Αλλά η εικόνα είναι ανάμεικτη... δεν λάβαμε την ποσότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες όσο γρήγορα θέλαμε», πρόσθεσε.

Το CEPI προσπαθεί να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να μειώσει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την παραγωγή ενός εμβολίου, εντός 100 ημερών.

Ο Gates προέτρεψε τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια για να αποτρέψουν την εξάπλωση μελλοντικών πανδημιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με την πανδημία του Covid.

Πρόσθεσε ότι η ευθύνη έχει πάει σε φιλάνθρωπους και πλούσιες κυβερνήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες στα εμβόλια, και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν περισσότερο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr