NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Metaverse: Ένας νέος επιχειρηματικός κόσμος έρχεται!

Metaverse: Ένας νέος επιχειρηματικός κόσμος έρχεται!

​Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, προσπαθούσαμε να προσελκύσουμε διαφημίσεις στο TVONLINE και οι περισσότερες εταιρείες μας απαντούσαν «ποιος θα μπει στο διαδίκτυο για να δει βίντεο; Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ!». Δεν μπορούσαν να κοιτάξουν μπροστά και να οραματιστούν ένα διαδίκτυο όπως το είχαμε οραματιστεί εμείς τότε. Αλήθεια, θα μπορούσε να υπάρξει εξέλιξη δίχως φαντασία;

Κάθε καινούριο είναι δύσκολο να το δεχτούμε, καθώς ανατρέπει τα δεδομένα μας και μας καλεί να προσαρμοστούμε σε νέες καταστάσεις. Γύρω μου ακούω πολλά αρνητικά σχόλια για το Metaverse από ανθρώπους που η επαφή με την τεχνολογία είναι ακόμα συνδεδεμένη με κάτι «δαιμονικό».

Τι είναι όμως το Metaverse;

Το Metaverse είναι μία νέα πραγματικότητα η οποία μέσα στα επόμενα χρόνια θ’ αρχίσει να μπαίνει σιγά σιγά στα σπίτια μας και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Πρόκειται για έναν ψηφιακό κόσμο μέσα στον οποίο θα μπορεί ο καθένας από εμάς να ταξιδέψει με την βοήθεια του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο ρόλος μας εκεί δεν θα είναι μόνο τουριστικός - ψυχαγωγικός αλλά και διαδραστικός, έχοντας τη δυνατότητα ν’ αγοράσουμε και να πουλήσουμε προϊόντα αλλά και να επενδύσουμε τα χρήματα μας ανοίγοντας ψηφιακές επιχειρήσεις. Ναι, κάτι σαν τα ηλεκτρονικά μαγαζιά που συναντάμε και σήμερα στο διαδίκτυο, με τη διαφορά ότι θα μπορείς να δεις τα προϊόντα «από κοντά», να τα αγγίξεις, να μιλήσεις με πωλητές τους οποίους θα βλέπεις δίπλα σου και γενικά να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα κανονικό κατάστημα. Ωραίο;

Πώς μπορώ να επενδύσω στον νέο κόσμο;

Πριν λίγο καιρό δόθηκε η δυνατότητα ν’ αγοράσει όποιος ήθελε γη στον ψηφιακό κόσμο. Για παράδειγμα, κάποιος μπορούσε ν’ αγοράσει την πλατεία Βικτωρίας, το Αττικό θέατρο ή έναν μεγάλο δρόμο στη Νέα Υόρκη και να τα έχει δικά του όταν ανοίξει το Metaverse. Τι μπορεί να κάνει με αυτή τη γη; Είτε να την πουλήσει όταν θ’ ανέβει η αξία της, είτε να την ενοικιάσει, είτε να την χρησιμοποιήσει μελλοντικά σε δικές του επενδυτικές κινήσεις. Φαντάσου κάποιος να θέλει να κάνει βόλτα στο Manhattan μέσα από τον κόσμο του Metaverse και περπατώντας στον δρόμο που σου ανήκει να βλέπει δικές σου διαφημίσεις, να βλέπει δικά σου μικρομάγαζα ή να πρέπει να σου πληρώσει και εισιτήριο.

Όλα τα παραπάνω φαντάζουν περίεργα διότι είναι κάτι καινούριο. Το ίδιο περίεργο φάνταζε κάποτε το διαδίκτυο και η τηλεόραση για κάποιους παλαιότερους. Κάθε τεχνολογική επανάσταση σας προσκαλεί να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία και την δημιουργικότητα σας για να μπορέσετε να την εκμεταλλευτείτε (άρα να βγάλετε κέρδος), αλλά και να βοηθήσετε κι εσείς στην εξέλιξη της. Κάθε ιδέα που θα σας έρθει διαβάζοντας αυτό το άρθρο μπορεί να είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να προσθέσετε τη δική σας πινελιά στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Πώς μπορώ να πληροφορηθώ;

Google is your friend. Αναζητήστε και βρείτε πληροφορίες, μάθετε σχετικά με το Metaverse και προετοιμάστε τον εαυτό σας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να δεχτείτε πως σε λίγο καιρό μια εποχή φεύγει και μπαίνουμε σε μία καινούρια, με τα θετικά και τ’ αρνητικά της, όπως κάθε νέο φέρνει. Έχετε, όμως, την ευκαιρία να είστε από τους πρώτους που θα μπουν εκεί, να πιάσετε τα πόστα, ν’ αποκτήσετε περισσότερη γνώση και, αν έχετε καινοτόμες ιδέες, να μπορέσετε να τις εφαρμόσετε.

Μη φοβάστε να μάθετε κάτι καινούριο ή ακόμη και να σπουδάσετε κάτι που θα σας βοηθήσει για να μπείτε στον νέο κόσμο πιο δυνατοί και όπως ονειρεύεστε. Ξεχάστε τον τρόπο που σκεφτόσασταν και συμβαδίστε με την εξέλιξη, εξελίσσοντας τον εαυτό σας και αλλάζοντας του νοοτροπία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr