NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Έρχονται ψηφιακά μπεργκεράδικα; - Η McDonald's «ανοίγεται» στο metaverse

Έρχονται ψηφιακά μπεργκεράδικα; - Η McDonald's «ανοίγεται» στο metaverse

​Θα μπορούσε η McDonald's να σχεδιάζει τη λειτουργία εστιατορίων στο metaverse;

Ο γίγαντας των burger κατέθεσε την Παρασκευή αιτήσεις εμπορικών σημάτων για αντικείμενα όπως εικονικά εστιατόρια και NFT, που φαίνεται να σχετίζονται με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, γνωστό ως metaverse.

Οι 10 ξεχωριστές αιτήσεις αναφέρονται σε brands όπως τα McDonald's και McCafe και καλύπτουν υπηρεσίες όπως «λειτουργία εικονικού εστιατορίου με πραγματικά και εικονικά αγαθά» και «λειτουργία εικονικού εστιατορίου online με παράδοση κατ' οίκον» - κάτι που μπορεί να αναφέρεται σε λειτουργία εστιατορίων στο metaverse.

Μια άλλη κατάθεση αναφέρεται σε «αρχεία πολυμέσων με δυνατότητα λήψης που περιέχουν έργα τέχνης, κείμενο, αρχεία ήχου, βίντεο και NFT». Τα τελευταία αποτελούν μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν διαδικτυακά ως συλλεκτικά αντικείμενα.

Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Twitter από τον δικηγόρο, Josh Gerben. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι σύνηθες οι εταιρείες να υποβάλλουν νέα εμπορικά σήματα για να προστατεύσουν τις μάρκες τους απέναντι σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το metaverse.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr