NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Στέλλα Σαμαρτζή και η Στέφη Βασιλοπούλου δημιούργησαν τις Hellenides

Η Στέλλα Σαμαρτζή και η Στέφη Βασιλοπούλου δημιούργησαν τις Hellenides
16_02_2022 | 20:03 16_02_2022 | 20:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Κοινωνία

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη κοινότητα networking στην εργασία για Hellenides γυναίκες.

Δημιουργήθηκε από γυναίκες, για γυναίκες. Οι Hellenides υποστηρίζουν τις γυναίκες να αναπτύξουν την καριέρα τους, και να μπορούν, έτσι, να έχουν πρόσβαση σε ένα μοναδικό περιεχόμενο με μαθήματα, online & offline events & ευκαιρίες για networking.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «από τους Fortune Global 500, μόνο 13 από αυτούς είναι γυναίκες CEOs. Πέρσι, μόνο το 20% των Διοικητικών Συμβουλίων παγκοσμίως ήταν γυναίκες. Θα χρειαστούν 216 χρόνια για να κλείσουμε το μισθολογικό χάσμα. Και η πανδημία έχει, και συνεχίζει να έχει, ιδιαίτερες επιπτώσεις στην γυναικεία εργασία. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του UN Women, δείχνει ότι η διαδικασία για την ισότητα θα καθυστερήσει μια ολόκληρη γενιά. Τα στατιστικά δεν είναι υπέρ των γυναικών. Αυτά τα νούμερα δεν είναι καλά. Και οι Hellenides θέλουν να το αλλάξουν».

Οι Hellenides ιδρύθηκαν από την Στέλλα και την Στέφη και προσφέρουν μια πλατφόρμα έμπνευσης που βοηθάει τις φιλόδοξες Hellenides να συνδεθούν με άλλες αντίστοιχες γυναίκες, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να ενδυναμώσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Μαθήματα από marketing, διαπραγματεύσεις και πως να ξεκινήσεις κάτι δικό σου μέχρι mindfulness & αυτοπεποίθηση. «Μια κοινότητα που μπορείς να μοιραστείς ιδέες & εμπειρίες, να βρεις έμπνευση και να ψάξεις καθοδήγηση».

Οι Hellenides είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Στέλλας Σαμαρτζή, Corporate Wellness Consultant, και της Στέφη Βασιλοπούλου, Επιχειρηματία. Η Στέλλα συμβουλεύει εταιρείες και εργαζόμενους για την Ευεξία, την πρόληψη του burnout και την ισορροπία μεταξύ σώμα-πνεύμα-νου, ενώ η Στέφη έχει ιδρύσει καινοτόμες εταιρείες, έχοντας παράλληλα συμβουλέψει περισσότερες από 380 εταιρείες σαν Advisor και επενδύσει σε startups σαν Angel Investor.

Το όραμα πίσω από τις Hellenides είναι «να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίζουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή & ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Η Στέλλα και η Στέφη πιστεύουν ότι «θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες να ηγούνται σε επιχειρήσεις, και να μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν και επαγγελματικά και προσωπικά. Οι γυναίκες πρέπει να φτιάχνουν καλύτερο δίκτυο γνωριμιών, να βελτιώνουν τις ικανότητές τους και συγχρόνως να βρίσκουν τρόπους να διαχειρίζονται τις προκλήσεις σχετικά με την αυτοπεποίθηση, την επιμονή και την ψυχική ανθεκτικότητα.»

Μάθετε περισσότερα στο hellenides.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr