NEWSFLASH...
ανάγνωση

H ασφάλιση ΜμΕ ανάγεται απαραίτητη και μοναδική επιλογή για τον επιχειρηματία

H ασφάλιση ΜμΕ ανάγεται απαραίτητη και μοναδική επιλογή για τον επιχειρηματία

H ασφάλιση των επιχειρήσεων, η διασφάλιση της περιουσίας τους και της δραστηριότητάς τους, ανάγεται σήμερα σε απαραίτητη, μοναδική επιλογή για τον κάθε επιχειρηματία. Είτε νεοεισερχόμενη, είτε αυξάνει την κεφαλαιακή της υποδομή, σημασία έχει για την κάθε επιχείρηση να θέτει στέρεες βάσεις για την εξέλιξή της.

Η ταχύτητα προόδου της αγοράς, της τεχνολογίας, των γεγονότων που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή και τόσα ακόμα δύσκολα ή απρόοπτα δεν αφήνουν περιθώρια να υπάρχουν ανασφάλιστες ή υποασφαλισμένες επιχειρήσεις. Διότι η ασφάλιση και η ανάπτυξη είναι δύο έννοιες άρρηκτα δεμένες. Δε μπορεί να επιδιωχθεί επιχειρηματική προσπάθεια και να διεκδικηθεί η ανάπτυξή της χωρίς το βασικό εχέγγυο της ασφάλισης.

Βέβαια η μέχρι τώρα πορεία της αγοράς, έχει καταδείξει έλλειμμα στην αντίληψη της επιχειρηματικότητας σχετικά με αυτή την ουσιαστική σημασία της ασφάλισης. Και αυτό αναδείχθηκε αναλυτικά και σε έρευνα που εκπονήσαμε στο ΕΕΑ και την παρουσιάσαμε παραμετροποιημένα στα site του ΕΕΑ.

Τι υποστηρίζουμε σήμερα;

Ότι οικονομίες και κοινωνίες παγκοσμίως, περνάνε σε νέα εποχή. Στην ελληνική αγορά, εάν κάποτε υπήρχε μια άλλη αντίληψη ένας δισταγμός, μια προσέγγιση περικοπών στην απόφαση ή την επιλογή ασφάλιση της επιχείρησης, πλέον, όπως καταγράφονται οι εξελίξεις, δεν αφήνονται περιθώρια αναβολής στη σωστή θωράκιση με ασφαλιστική προστασία κάθε επιχείρησης.

Η επιχειρηματικότητα μέσα από τη σύγχρονη ορθολογική αντίληψή της, καλείται να ενσωματώσει και αυτή την «κουλτούρα» ασφάλισης στην καθημερινότητά της.

Οι συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, επιτάσσουν υψηλή πρόβλεψη για το μέλλον. Και σε αυτή την πρόβλεψη εντάσσεται και η μέριμνα για τη διασφάλιση των επιχειρήσεων και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε αντιξοότητα που μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία τους ή ακόμα και να απειλεί να τη διακόψει.

Ως πρόεδρος του ΕΕΑ ενδιαφέρομαι για την ορθή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και κάθε δράση των θεσμικών φορέων έχει ακριβώς αυτήν τη στόχευση.

Η ασφάλιση, η προστασία των επιχειρήσεων είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουν καλά όλοι όσοι ασχολούνται με το επιχειρείν.

Να κινηθούν ταχύτατα και με συνέπεια προκειμένου να διασφαλίσουν και τη λειτουργία της δραστηριότητάς τους και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές που θα τη στηρίξουν σε απρόοπτα ή ατυχή συμβάντα. Και αυτό διασφαλίζεται μέσα από τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη. Πιστεύω ότι ο διαχρονικός σύμμαχος στην κάθε επιχειρηματική προσπάθεια μπορεί να είναι η ιδιωτική ασφάλιση.

Είναι μια επιλογή μέριμνας, συνέπειας και σεβασμού προς αυτό που ο κάθε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας επιδιώκει και είναι η πορεία του στο μέλλον. Και σε αυτή τη διαδρομή πρέπει να σκέφτεται και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Να τονίσω ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλιση των επιχειρήσεων, λόγω της σύνθετης μορφής τους, έχουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Με την εξειδίκευσή τους και την υψηλή κατάρτισή τους, μπορούν να σταθούν κοντά στην επιχειρηματικότητα, να τη συμβουλεύσουν, να τη στηρίξουν στο να θωρακιστεί απέναντι στους πολλούς και διαφορετικούς κινδύνους.

Πιστεύω ότι ο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να κατανοήσει ότι η ασφάλιση της επιχείρησης είναι μια βασική απλή καθημερινή πράξη και ανάγκη και όχι κάτι που θα πρέπει να τον προβληματίζει και να το θεωρεί υπερβάλλουσα απόφαση και ενέργεια.

Τα ολέθρια αποτελέσματα από τις καταστροφικές πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, ανεμοστρόβιλους, σεισμούς και τόσα άλλα που έπληξαν και φυσικά θα συνεχίσουν να πλήττουν ανθρώπους και επιχειρήσεις γνωστά σε όλους.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα ας προχωρήσει μπροστά. Ας γυρίσει σελίδα και να κινηθεί έχοντας γνώμονα τις καλύτερες ημέρες που έρχονται.

Να εργαστεί για αυτές και να δημιουργήσει υποδομές. Εκτιμώ ότι πρέπει να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή με την ιδιωτική ασφάλιση. Η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική ασφάλιση να κατανοήσουν ότι είναι απαραίτητο να συμπορευθούν και να αλληλοϋποστηριχτούν. Να χαράξουν ένα κοινό δρόμο. Να αναπτυχθεί μια μεγαλύτερη σχέση εμπιστοσύνης.

Μην αφήνεται πλέον στην τύχη η ατομική και συλλογική εξέλιξη. Η ασφάλιση είναι μια πράξη ευθύνης, συνέπειας και προόδου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr