NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Ν. Μακρόπουλος: Η Ευρώπη Ασφαλιστική μπαίνει γερά στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος

Ν. Μακρόπουλος: Η Ευρώπη Ασφαλιστική μπαίνει γερά στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος

Με φόντο τις μεγάλες ανακατατάξεις στην οικονομία και τον ρόλο που έχει αναλάβει η Θεσσαλονίκη στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ευρώπη Ασφαλιστική, μιλώντας στο 34th Τhessaloniki Insurance Conference, αναφέρθηκε στους νέους κινδύνους, στην τεχνολογία, στις νέες ασφαλίσεις, στα κέντρα καινοτομίας, αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο των ασφαλειών.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που τόνισε διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές της οικονομίας, «προμηνύεται αύξηση εργασιών και εξελίξεων στις οποίες η ιδιωτική ασφάλιση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Εξειδικεύοντας σε τομείς επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα αυτόνομα αυτοκίνητα, σε τομείς αυτοματισμού, robot, στην υψηλή τεχνολογία, ακόμα και στις εκδρομές που προγραμματίζονται στο διάστημα.

Συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον υπογράμμισε, «είμαστε στην εκκίνηση μιας διαφορετικής από το παρελθόν εποχής για την ιδιωτική ασφάλιση».

Με συνεπιβάτη των ασφαλιστικών την ασφαλιστική διαμεσολάβηση τόνισε πως «οι διαμεσολαβητές και οι ασφαλιστικές εταιρείες είμαστε εδώ για την προστασία τους» (των επιχειρήσεων).

Ανακατατάξεις και νέα σχήματα στις ασφάλειες

Με πρωταγωνιστή την τεχνολογία, ο δρόμος για τις ανακατατάξεις στην ιδιωτική ασφάλιση άνοιξε διάπλατα και είναι μεγάλος. Έχει ήδη ξεκινήσει να επανασχεδιάζεται ο οδικός χάρτης με αλλαγές μεριδίων, τόσο σε ασφαλιστικές εταιρίες όσο και στους διαμεσολαβούντες. Οι κινήσεις των συγχωνεύσεων και των νέων επιχειρηματικών ασφαλιστικών σχημάτων θα συνεχιστούν με το τοπίο που διαμορφώνεται να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την έντονη μεταβλητότητα.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων που δημιουργούν μεταβλητότητα είναι το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Μακρόπουλος υπογραμμίζει ότι «αντασφαλιστές και ασφαλιστές καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τα δεδομένα, το ρίσκο, και την θέση μας» προσθέτοντας πως «στην Γερμανία & το Βέλγιο οι καταστροφές λόγω των πλημμυρών ξεπέρασαν τα 25 δισεκατομμύρια. Κατά συνέπεια τα ασφάλιστρα του Κλάδου Περιουσίας και ειδικά οι κίνδυνοι των φυσικών φαινομένων θα αυξηθούν σημαντικά και οι αντασφαλιστές θα αυξήσουν τα rates (ασφάλιστρα) και τις απαλλαγές λόγω των μεγάλων αποζημιώσεων».

Εργαλείο για την αντιμετώπιση των καίριων θεμάτων η τεχνολογία διευκρίνισε ο κος Μακρόπουλος, εξηγώντας ότι τόσο η ασφαλιστική διαμεσολάβηση όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν κεφάλαια προκειμένου να εκσυγχρονιστούν. Ταυτόχρονα έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι από τον κλάδο κρίνουν δευτερεύουσας σημασίας τις επενδύσεις.

Διαβλέποντας το μέλλον

Ορόσημο των εξελίξεων οι νέες ανάγκες των επιχειρήσεων για νέα προϊόντα. Τούτων λεχθέντων, ο κος Μακρόπουλος προέτρεψε τον κλάδο να επεκταθεί «σε νέες ασφαλίσεις, σε εξειδικευμένα προϊόντα και ειδικά του Κλάδου Αστικής Ευθύνης και του Κλάδου Ενέργειας , ο οποίος λόγω των τελευταίων γεγονότων θα παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη».

Θέλοντας να προφυλάξει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που έχουν μεγάλο όγκο στην παραγωγή αυτοκινήτου, ανισοβαρή σε σχέση με τις υπόλοιπες ασφαλίσεις, διαμηνύει ότι «οι διαμεσολαβητές που το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής τους προέρχεται από τον κλάδο αυτοκινήτου κινδυνεύουν από τις εξελίξεις να βρεθούν στις παρυφές της παραγωγής».

Ευρώπη Ασφαλιστική – στις υψηλά φερέγγυες Ασφαλιστικές της αγοράς

Η Ευρώπη Ασφαλιστική, αξίζει να σημειωθεί, έχει καταβάλλει αποζημιώσεις στον κλάδο περιουσίας ύψους 32,2 εκατ. Συμμετείχε συνασφαλιστικά με ποσοστό 20%, στην αποζημίωση για τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας SUNLIGHT, στη Θράκη, συνολικού ύψους 66 εκατ. ευρώ, που ιστορικά αποτελεί το μεγαλύτερο καταστροφικό γεγονός στην ασφαλιστική αγορά.

Για τα επόμενα έτη διαθέτει σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στην περιοχή της Β. Ελλάδας. Αναδιοργανώνει τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη και θέτει σε εφαρμογή σχέδιο ανάπτυξης για όλη την Β. Ελλάδα

Ο δείκτης Φερεγγυότητας

Ο Δείκτης Φερεγγυότητας (SCR) της εταιρείας διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα και κατά την 31/12/2020 διαμορφώθηκε σε 218%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, γεγονός που την κατατάσσει στις πλέον αξιόπιστες και φερέγγυες εταιρείες του κλάδου της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr