NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Γιατί οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές θα πληρώσουν το «μάρμαρο» του πολέμου​

Γιατί οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές θα πληρώσουν το «μάρμαρο» του πολέμου​

Οι «χρησμοί» των ΗΠΑ προβλέπουν να πληρώνουν ακριβά τον πόλεμο οι ευρωπαϊκές (αντ)ασφαλιστικές. Ο λόγος δεν είναι γιατί θα κληθούν να αποζημιώσουν ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία ασφαλισμένων τους.

Η Fitch απευθύνει προειδοποίηση, για να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται το οικονομικό κομμάτι οι Ευρωπαίοι και να ξέρουν τις προοπτικές οικονομικής τους ισχύος οι (αντ)ασφαλιστές, λέγοντας ότι ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πλήξει περισσότερο τον κλάδο ασφαλειών στην Ευρώπη, «έμμεσα λόγω της μεταβλητότητας που κυριαρχεί στις αγορές και άμεσα λόγω των κυρώσεων που έχουν τεθεί και άλλων μέτρων στοχεύοντας να περιορίσουν τις εμπορικές δραστηριότητες της Ρωσίας».

Στην περίπτωση που αυτό επαληθευτεί οι ευρωπαϊκές (αντ)ασφαλιστικές θα αντιμετωπίσουν προοπτικές αξιόχρεου και φερεγγυότητας.

Εκτός του κινδύνου από τις χρηματαγορές, οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές προειδοποιεί η Fitch έχουν να αντιμετωπίσουν και το τέρας του πληθωρισμού και τα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η απόβαση στην Κριμαία το 2014 «έδιωξε» τους αντασφαλιστές

Η άμεση έκθεση (ασφαλίσεις, επενδύσεις ) των Ευρωπαίων (αντ)ασφαλιστών στην Ρωσία, σημειώνει η Fitch, είναι πολύ μικρή και αμελητέα στην Λευκορωσία και την Ουκρανία, ωστόσο η έντονη μεταβλητότητα πάνω από τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές λόγω των πολεμικών συρράξεων θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στους κεφαλαιακούς δείκτες των Ευρωπαίων.

Οι συνεχιζόμενες πολιτικές διαμάχες πυροδοτούν συνεχώς του δείκτες του πληθωρισμού, ασκώντας πιέσεις στην κερδοφορία κυρίως στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών κατά ζημιών.

Στην πραγματικότητα η παρουσία των διεθνών ασφαλιστών στην ρωσική ασφαλιστική αγορά είναι πολύ περιορισμένη από το 2014, που η Ρωσία εισέβαλε στην Χερσόνησο της Κριμαίας, εξωθώντας τους διεθνείς αντασφαλιστές να μειώσουν ορισμένες από τις καλύψεις που έδιναν.

Σύμφωνα με την Fitch το μερίδιο των αντασφαλιστών στα μεικτά ασφάλιστρα στους κινδύνους της Ρωσίας είναι λιγότερο του 2%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr