NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς | Insurance & Reinsurance Meeting, hosted by the HAIC
ανάγνωση

Eurolife FFH: Υψηλές προσδοκίες από τους αντασφαλιστές και αναθέρμανση σχέσεων

Eurolife FFH: Υψηλές προσδοκίες από τους αντασφαλιστές και αναθέρμανση σχέσεων

Μετά από ένα διετές lockdown, οι συναντήσεις των ξένων και Ελλήνων (αντ)ασφαλιστών στην Ύδρα επανέρχονται στο προσκήνιο με την Eurolife FFH να θέτει υψηλά τον πήχυ των προσδοκιών για νέες συμφωνίες με υφιστάμενους και νέους συνεργάτες.

Σκοπός της ασφαλιστικής τονίζει στο epixeiro.gr η Νικόλ Μποζίκη Reinsurance Department Technical Division Eurolife FFH ο διαμοιρασμός του κινδύνου ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσκολία στην αποζημίωση και η σωστή σχέση με τον πελάτη που την έχει εμπιστευτεί. Η αντασφάλιση, επισημαίνει, όπως και η ασφάλιση, αποτελεί έναν μηχανισμό διαχείρισης κινδύνου και συστατικό σταθερότητας στον κόσμο των επιχειρήσεων, αποτελεί συστατικό σταθερότητας στον κόσμο των επιχειρήσεων. Γνωρίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι απ’ τους μεγάλους επενδυτές στην Ελλάδα, η οικονομική τους σταθερότητα είναι βασικής σημασίας και σε αυτό βοηθάει και συνεισφέρει η συστηματική αντασφάλιση της κάθε εταιρείας, καθώς μοιράζεται η έκθεση του κινδύνου, δίνοντας στην οικονομία (και στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις εν προκειμένω) την δυνατότητα να ανακάμψουν μετά από ένα απρόοπτο γεγονός.

Η μεταφορά κινδύνων στους αντασφαλιστές για την διατήρηση κεφαλαιακής επάρκειας και τη θωράκιση των ασφαλισμένων επιχειρήσεων

Οι ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι μεταφέρονται σε ποικιλία αντασφαλιστών με επαρκές financial rating μέσω προαιρετικής ή/ και συμβατικής εκχώρησης. Σε κάθε περίπτωση «μοιράζεται» ο ασφαλισμένος κίνδυνος έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσκολία στην αποζημίωση και η Eurolife FFH διατηρεί μερίδιο των κινδύνων, καθώς αυτή είναι η ασφαλιστική που έχει εμπιστευτεί ο πελάτης.

Το είδος της αντασφάλισης στην τελική τιμολόγηση των κινδύνων

Φυσικά το είδος της αντασφάλισης παίζει ρόλο στο τελικό ασφαλιστικό κόστος προς τον ασφαλισμένο, καθώς διαφέρει ουσιαστικά το κόστος της συμβατικής εκχώρησης από αυτό της προαιρετικής εκχώρησης, που τώρα τελευταία γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς αντασφαλιστικές εταιρίες διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Το προαιρετικό αντασφαλιστικό τοπίο στο εξωτερικό, ειδικά μετά τον covid-19 έχει συρρικνωθεί και γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Βεβαίως, και το συμβατικό αντασφαλιστικό κόστος έχει αυξηθεί και συνεχίζεται η τάση αυτή, αλλά οι αντασφαλιστικές συμβάσεις παραμένουν πιο ανταγωνιστικές συγκριτικά.

Συνήθη είδη αντασφάλισης, και σε ποιους αντασφαλιστές

Το πιο συνηθισμένο είδος αντασφάλισης που χρησιμοποιεί η Eurolife FFH είναι η συμβατική αντασφάλιση με μεγάλους, αναγνωρισμένους αντασφαλιστές με υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και rating.

Κίνδυνοι με υψηλά ασφάλιστρα και διαφοροποίηση

Το είδος της επιχείρησης, η γεωγραφική περιοχή αλλά και το επιθυμητό σχήμα κάλυψης, οι εφαρμοζόμενες απαλλαγές και το ιστορικό ζημιών της επιχείρησης παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην τιμολόγηση ενός κινδύνου.

Η αντασφάλιση σε σχέση με το αποτέλεσμα στο underwriting

Ο μηχανισμός της συμβατικής αντασφάλισης είναι εργαλείο προστασίας του underwriting result σε περιπτώσεις μεγάλων ζημιών, στις οποίες συμμετέχουν οι αντασφαλιστές στην αποζημίωση.

Προσδοκίες από την 22η συνάντηση που διοργανώνει η ΕΑΕΕ

Ειδικά φέτος, μετά από 2 χρόνια lockdowns λόγω covid-19 και μετά από όλες τις άλλες παγκόσμιες εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι προσδοκίες για τις συναντήσεις με τους αντασφαλιστές μας -υφιστάμενους και υποψήφιους είναι μεγάλες. Υπάρχει ανάγκη να αναθερμανθεί η στενή συνεργασία που υπήρχε προ covid-19 με τους αντασφαλιστές μας. Επίσης, υπάρχει πλέον μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων & συνεργασιών με νέους αντασφαλιστές, καθώς το κλασικό αντασφαλιστικό τοπίο έχει αλλάξει αρκετά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr