NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία το 2022

Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία το 2022

Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία μέσα στην φετινή χρονιά, καθώς οι πλούσιοι γυρίζουν την πλάτη τους στο καθεστώς του Βλάντμιρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση, περίπου το 15% των Ρώσων με περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια έτοιμα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του 2022, βάσει δεδομένων μετανάστευσης από τη Henley & Partners.

«Η Ρωσία αιμορραγεί εκατομμυριούχους», δήλωσε ο Andrew Amoils, επικεφαλής της έρευνας στη New World Wealth, η οποία συγκέντρωσε τα δεδομένα για την Henley. «Τα εύπορα άτομα μεταναστεύουν από τη Ρωσία σε σταθερά αυξανόμενους αριθμούς κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία.

Ιστορικά, οι μεγάλες καταρρεύσεις χωρών έχουν συνήθως επέλθει μετά από επιτάχυνση της μετανάστευσης πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι συχνά είναι οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν».

Η Ουκρανία αναμένεται να υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια ατόμων με μεγάλη περιουσία, ως ποσοστό του πληθυσμού της, με 2.800 εκατομμυριούχους να αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr