NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Βιβλία
ανάγνωση

Κλειδάριθμος: «Ευρυγνωσία», «Προ-πειθώ» και «The Tipping Point – Σημείο Καμπής»

Κλειδάριθμος: «Ευρυγνωσία», «Προ-πειθώ» και «The Tipping Point – Σημείο Καμπής»
15_06_2022 | 14:30 16_06_2022 | 13:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Βιβλία, Επιχειρηματικά Νέα

Κυκλοφόρησαν, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, τα βιβλία «Ευρυγνωσία» του David Epstein, «Προ-πειθώ» του Rober Cialdini και «The Tipping Point – Σημείο Καμπής» του Malcolm Gladwell.

The Tipping Point – Σημείο Καμπής

Στο πρώτο και επιδραστικότερο βιβλίο του, ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ μελετά το φαινόμενο του σημείου καμπής, το οποίο έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ είναι η μαγική στιγμή που μια ιδέα, μια τάση ή μια κοινωνική συμπεριφορά περνά ένα κατώφλι, αλλάζει κατεύθυνση και εξαπλώνεται όπως μια πυρκαγιά. Με τον ίδιο τρόπο που ένας ασθενής μπορεί να μεταδώσει έναν ιό που θα λάβει διαστάσεις πανδημίας, έτσι και μια μικρή αλλά στοχευμένη ώθηση μπορεί να δημιουργήσει μια νέα τάση μόδας, να κάνει ένα προϊόν δημοφιλές ή να μεταβάλει κοινωνικές συμπεριφορές, όπως η εγκληματικότητα. Το σημείο καμπής παρατηρείται στη διάδοση ιδεών, εμπορικών προϊόντων, κοινωνικών φαινομένων, τηλεοπτικών σειρών, πολιτικών κινημάτων – ακόμα και ασθενειών.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, που γράφτηκε το 2000, όταν ο Gladwell αποφάσισε να πάρει τη φράση “Tipping Point” που χρησιμοποιούνταν ως τότε για να περιγράψει επιδημιολογικά φαινόμενα, και να τη χρησιμοποιήσει για την περιγραφή κοινωνικών φαινομένων. Έκτοτε αποτελεί ένα επιδραστικότατο best seller και long seller και παράλληλα ένα ορόσημο για την κατηγορία βιβλίων εκλαϊκευμένης κοινωνιολογίας (pop sociology), στο οποίο ανατρέχουν και αναφέρονται διαχρονικά συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βιβλίο μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Ευρυγνωσία

Ενώ οι πάντες σπεύδουν να εξειδικευτούν, εσείς αναπτύξτε ευρέα ενδιαφέροντα και ικανότητες για να επιτύχετε σε οποιονδήποτε τομέα.

Σε αυτό το βιβλίο-ορόσημο, ο Ντέιβιντ Έπσταϊν μας δείχνει ότι ο τρόπος για να πετύχουμε είναι να δοκιμάζουμε διαφορετικούς τομείς, να αποκτούμε ευρείες εμπειρίες, να λοξοδρομούμε, να πειραματιζόμαστε αδιάκοπα, να καταγινόμαστε με πολλά, ποικίλα ενδιαφέροντα –με άλλα λόγια, να αναπτύσσουμε ευρυγνωσία.

Ο Ντέιβιντ Έπσταϊν μελέτησε τους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικούς, εφευρέτες, προγνώστες και επιστήμονες. Ανακάλυψε πως στους περισσότερους τομείς –ιδίως αυτούς που είναι περιπλοκότεροι και πιο απρόβλεπτοι– οι άνθρωποι που διαθέτουν τα φόντα για να διαπρέψουν είναι οι γενικοί γνώστες και όχι οι ειδικοί. Επίσης είναι πιο δημιουργικοί, περισσότερο ευέλικτοι και ικανοί να κάνουν πιο πολλούς συσχετισμούς από ό,τι οι πιο εξειδικευμένοι συνάδερφοί τους.

Αιρετικό, αναλυτικό, καθηλωτικό, το βιβλίο υποστηρίζει μια συναρπαστική άποψη: να είμαστε θετικοί στην αναποτελεσματικότητα. Η αποτυχία μας σε ένα τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε. Αυτοί που τα παρατούν συχνά καταλήγουν να κάνουν το επάγγελμα που τους γεμίζει περισσότερο. Οι πιο επιδραστικοί εφευρέτες αλλάζουν τομείς, αντί να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα μόνο πεδίο. Ενώ οι ειδικοί θα επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στο αντικείμενο τους και οι υπολογιστές θα αποκτούν περισσότερες δεξιότητες, εκείνοι που διαθέτουν ευρεία σκέψη και επιδιώκουν να κερδίζουν ποικίλες εμπειρίες, θα γνωρίσουν την επιτυχία.

Προ-πειθώ

Το βιβλίο Προ-πειθώ, με υλικό από πρόσφατες έρευνες και βασισμένο σε μελέτες πραγματικών περιπτώσεων, αποτελεί ένα πολύτιμο οδηγό για πείσετε το κοινό ας αποτελεσματικά.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Τσαλντίνι μεταμόρφωσε τη σκέψη μας αναφορικά με την τέχνη της πειθούς και τώρα μας προσφέρει μια νέα θεωρία για την τέχνη του πώς να κάνετε τον κόσμο να βλέπει μέσα από το δικό σας πρίσμα. Αποκαλύπτει ότι το κλειδί δεν βρίσκεται στο ίδιο το μήνυμα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή πριν από την παράδοση του μηνύματος. Η αλλαγή της στάσης, των πεποιθήσεων ή των εμπειριών ενός ακροατή δεν είναι απαραίτητη, υποστηρίζει ο συγγραφέας –το μόνο που απαιτείται είναι να επαναπροσανατολίσετε το επίκεντρο της προσοχής του κοινού πριν από μια σχετική ενέργεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr