NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Liberty Guide Dogs στο Israel Guide Dog Center

Η Liberty Guide Dogs στο Israel Guide Dog Center

Η επίσκεψη έγινε με σκοπό την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της εκτροφής ενός σκύλου που προορίζεται για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Liberty Guide Dogs ταξίδεψε πρόσφατα στο Ισραήλ για να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και να γνωρίσει από κοντά την ομάδα του Israel Guide Dog Center με σκοπό να διευρύνει τις δραστηριότητες της μέσω διεθνών συνεργασιών και να γίνει ισότιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων Οδηγών (IGDF).

Το ταξίδι της Liberty στο Ισραήλ είχε τόσο ενημερωτικό, όσο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Γιάννης Κονδράρος, Ιδρυτής και Εκπαιδευτής GDMI της Liberty Guide Dogs, συναντήθηκε με τον Noach Braun- CEO & Co-founder και την Orna Braun Director & Co-founder του Israel Guide Dog Center για να ανταλλάξουν πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την εκτροφή, την εκπαίδευση και την φροντίδα ενός κουταβιού που προορίζεται για άτομα με προβλήματα όρασης. Μέσα από την επίσκεψη η ομάδα της Liberty Guide Dogs είχε τη δυνατότητα να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες και να αυξήσει περαιτέρω την γνώση για να ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλλει στην Ελλάδα για την εκπαίδευση σκύλων-οδηγών.

Η Liberty Guide Dogs μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία καθετοποιημένη ομάδα εθελοντών, με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες, ισχυρή θέληση και αυξημένο αίσθημα υπευθυνότητας. Ακόμα, έχει δημιουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκτροφής με στόχο την γενετική βελτίωση των μελλοντικών σκύλων βοηθείας και έχει εξασφαλίσει την συνεχόμενη επιτήρηση-υποστήριξη των αναδόχων, έτσι ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα οφέλη από τη σωστή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση των μελλοντικών σκύλων-οδηγών. Ως εγκεκριμένο μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας EGDF και δόκιμο μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας IGDF, έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να οργανώσει πιστοποιημένα, εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα για δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικώς το κοινωνικό σύνολο.

Μελλοντικά Σχέδια

Πρωταρχικός στόχος της Liberty Guide Dogs είναι να γίνει ισότιμο μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας και να διευρύνει το δίκτυο της σχολής, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση άνθρωποι με αναπηρία όρασης, τόσο σε όλη την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, η Liberty έχει ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζει την εκπαίδευση περισσότερων σκύλων και το πρόγραμμα αναπαραγωγής τους. Τέλος, στα άμεσα σχέδιά της είναι η διεύρυνση στους τομείς εκπαίδευσης των σκύλων βοηθείας όπως medical detection dogs και D.A.D (diabetic alert dogs) και η αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες της σχολής και την ευζωία ζώων και εκπαιδευτών.

Ο Γιάννης Κονδράρος, Ιδρυτής Εκπαιδευτής GDMI της Liberty Guide Dogs, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι μετά το ταξίδι μας στο Ισραήλ. Γνωρίσαμε την εξαιρετική ομάδα των εκπαιδευτών και εθελοντών σκύλων οδηγών του Israel Guide Dog Centrer, ξεναγηθήκαμε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τους, αλλά κυρίως συζητήσαμε για το κοινό μας όραμα και την αγάπη για όσα προσφέρουμε σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, δίνοντας την ευκαιρία να έχουν έναν «συνοδοιπόρο» και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Καθημερινά προσπαθούμε σαν ομάδα να εξελιχθούμε και να διευρύνουμε την δραστηριότητα μας σε Ελλάδα και εξωτερικό για να μπορέσουν περισσότεροι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη να λάβουν βοήθεια, συνεισφέροντας σε έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό για όλους.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr