NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Google: Κατασκοπευτικό λογισμικό παρακολουθεί κινητά σε δύο χώρες

Google: Κατασκοπευτικό λογισμικό παρακολουθεί κινητά σε δύο χώρες

​Η Google αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με έναν προμηθευτή λογισμικού κατασκοπείας που ονομάζεται RCS Labs, ο οποίος, όπως αναφέρεται, έχει εντοπιστεί να στοχεύει ανθρώπους στην Ιταλία και το Καζακστάν.

Το Threat Analysis Group (TAG) της εταιρείας λέει ότι η RCS Labs στοχεύει συσκευές iOS και Android με το spyware της.

«Όλες οι καμπάνιες που παρατηρήθηκαν προήλθαν από έναν μοναδικό σύνδεσμο που στάλθηκε στον στόχο», λέει η TAG. «Μόλις γίνει κλικ, η σελίδα προσπαθεί να κάνει τον χρήστη να κατεβάσει και να εγκαταστήσει μια κακόβουλη εφαρμογή, είτε σε Android είτε σε iOS».

Αυτοί οι κακόβουλοι σύνδεσμοι φαίνεται να έχουν φτάσει σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Η TAG λέει ότι η μια εμφανιζόταν ως μια εφαρμογή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας του θύματος ενώ η άλλη προσποιούταν ότι ήταν κάποιο είδος εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το πρώτο λειτουργεί μόνο εάν κάποιος έχει όντως χάσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο τηλέφωνό του. «Σε ορισμένες περιπτώσεις», λέει η TAG, «πιστεύουμε ότι οι παράγοντες συνεργάστηκαν με τον ISP του στόχου για να απενεργοποιήσουν τη συνδεσιμότητα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας».

Στη συνέχεια, οι επιθέσεις προχώρησαν με βάση το είδος του smartphone που χρησιμοποιεί ο στόχος. Στο iPhone, το λογισμικό εκμεταλλεύτηκε έξι διαφορετικές ευπάθειες.

Η RCS Labs ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση στο Android. Η TAG λέει ότι η κακόβουλη εφαρμογή, η οποία σχεδιάστηκε για να μοιάζει με νόμιμη εφαρμογή της Samsung, που μπορούσε να εκτελέσει οδηγίες από απόσταση.

Καμία από τις κακόβουλες εφαρμογές δεν παραδόθηκε μέσω του App Store ή του Google Play Store.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr