NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Στα 20,63 τρισ. ευρώ τα Α/Κ στην Ευρώπη τον Απρίλιο με μικρή υποχώρηση 1,7% στο ενεργητικό τους

Στα 20,63 τρισ. ευρώ τα Α/Κ στην Ευρώπη τον Απρίλιο με μικρή υποχώρηση 1,7% στο ενεργητικό τους

Εισροές προς τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και εκροές από τα ομολογιακά, λόγω πληθωρισμού.

Η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων οδήγησε σε μεγάλη στροφή των επενδυτών από τα ομολογιακά α/κ προς τα μετοχικά α/κ τον Απρίλιο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της EFAMA (Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλογικών Επενδύσεων). Ταυτόχρονα, ο δεύτερος μήνας της κρίσης κατέγραψε μείωση εκροών κεφαλαίων μετά το αρχικό σοκ του Μαρτίου.

Συγκρατήθηκαν οι εκροές κεφαλαίων από αμοιβαία κεφάλαια και εναλλακτικές επενδύσεις τον Απρίλιο και μάλιστα άρχισαν να επιστρέφουν επενδυτές προς τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια μετά την διόρθωση του Μαρτίου. Το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 1,7% στα 20,630 τρισ.

Πιο συγκεκριμένα, περιορίστηκαν στα 3 δισ. ευρώ οι εκροές κεφαλαίων από τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη τον Απρίλιο 2022. Όπως αναφέρει η EFAMA (Σύνδεσμος Εταιρειών Συλλογικών Επενδύσεων στην Ευρώπη), «oι επενδυτές των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ έδειξαν ανθεκτικότητα τον Απρίλιο, παρά τους κινδύνους που ενέχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων».

Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α (αμοιβαία κεφάλαια) και οι Ο.Ε.Ε. (Εναλλακτικές επενδύσεις), κατέγραψαν εκροές ύψους 3 δισ. Ευρώ, από 42 δισ. Ευρώ το Μάρτιο.

Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εκροές 0,3 δισ., από 35 δισ. τον Μάρτιο, οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εκροές 2 δισ. ευρώ από 20 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Επέστρεψαν κεφάλαια προς τις μετοχικές επενδύσεις, συνεχίστηκε η έξοδος από τα ομολογιακά

Σε ό,τι αφορά τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, καταγράφηκαν καθαρές εισροές ύψους 3 δισ., από 8 δισ. εκροές το Μάρτιο. Τα ομολογιακά α/κ κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους 12 δισ. από 19 δισ. τον προηγούμενο μήνα εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού. Τα μεικτά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 5 δισ. από 7 δισ. το Μάρτιο.

Τα αμοιβαία κεφάλαια Χρηματαγοράς κατέγραψαν εισροές ύψους 2 δισ. από 15 δισ. εκροές το Μάρτιο. Οι εναλλακτικές επενδύσεις κατέγραψαν εκροές ύψους 3 δισ. ευρώ το Μάρτιο από 7 δισ. εκροές τον προηγούμενο μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr