NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

1.000.000 ευρώ δωρεά σε περιβάλλον, παιδεία, υγεία και τοπικές κοινωνίες.

1.000.000 ευρώ δωρεά σε περιβάλλον, παιδεία, υγεία και τοπικές κοινωνίες.
01_07_2022 | 16:39 01_07_2022 | 16:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Κοινωνία

1.000.000 ευρώ προσφέρει ο όμιλος εταιρειών TEXAN Envipco στα πλαίσια του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ενίσχυση σημαντικών δράσεων με όφελος για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Το πρόγραμμα τέλη υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Ελλάδος και των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών. Ενώ έχει την υποστήριξη της ανταποδψτικής ανακύκλωσης.

Αποτελείται από δυο μεγάλες φάσεις, από τις οποίες θα προκύψουν οι μεγάλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που θα χρηματοδοτηθούν. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στην τελική φάση οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επιλεγμένες δράσεις με δημόσια ψηφοφορία.

Η πρώτη φάση αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να τελειώσει τέλη Ιουλίου, είναι η συμμετοχή Οργανισμών και Φορέων Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου με δράση στους παραπάνω τομείς, με συγκεκριμένη πρόταση για να αξιολογηθεί από ειδική Κριτική Επιτροπή υψηλού προφίλ που θα συσταθεί ειδικά.

Μέρος μπορεί να πάρουν οι Ερευνητικές Ομάδες, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, οι Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Start-ups, Εταιρείες-Τεχνοβλαστοί Ερευνητικού Οργανισμού, άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλοι Φορείς που θα αποδείξουν ότι αξίζουν να ενισχυθούν για να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο κάθε φορέας μπορεί να αναζητήσει την αίτηση συμμετοχής στο ιστόχωρο του Προγράμματος, να τη συμπληρώσει και να την υποβάλει μέχρι και τις 31-07-2022 και ώρα 15:00.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, η εξειδικευμένη επιτροπή αξιολόγησης που θα απαρτίζεται από σημαντικούς επιστήμονες και άτομα εγνωσμένου κύρους, με ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και επιστημονικό υπόβαθρο θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες προτάσεις-έργα ανά πυλώνα του Προγράμματος έως και τις 05-09-22. Στη συνέχεια, τα επιλεγμένα έργα θα τεθούν εκ νέου σε ψηφοφορία στον ιστόχωρο, από 05-09-2022 μέχρι 31-10-2022, ώστε ο κόσμος να αποφασίσει ποιες δράσεις θα λάβουν χορηγικά ποσά προκειμένου να υλοποιηθούν. Τα έργα που τελικά θα ψηφιστούν, θα ανακοινωθούν την 01-11-2022 και θα λάβουν συνολικά χορηγικά ποσά ύψους 1.000.000 ευρώ μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου TEXAN-Envipco.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr