NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Οι 10 πρώτες αιτίες απώλειας περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων

Οι 10 πρώτες αιτίες απώλειας περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων

Δεν συζητώνται αλλά αν διαβάσει κανείς τα νούμερα και τα ποσοστά τρομάζει.

Σχεδόν το 75% των οικονομικών ζημιών προέρχεται από τις 10 πρώτες αιτίες ζημιών, με τις τρεις πρώτες αιτίες να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (45%) της αξίας. Η πυρκαγιά και η έκρηξη είναι η μεγαλύτερη αιτία ζημιών στις εμπορικές ασφαλίσεις, αντιπροσωπεύοντας το 21% της αξίας όλων των αποζημιώσεων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια τέτοια περιστατικά προκάλεσαν ασφαλιστικές ζημίες αξίας άνω των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ σε περισσότερες από 12.000 απαιτήσεις και ευθύνονται για 13 από τα 20 μεγαλύτερα συμβάντα ζημιών που δεν εντάσσονται στις ζημιές από φυσικές καταστροφές. Η μέση απαίτηση από ένα τέτοιο περιστατικό φτάνει σχεδόν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι λόγοι που οι αξιώσεις γίνονται ακριβότερες

Οι αξιώσεις για αποζημιώσεις είναι υψηλότερες, λόγω παραγόντων, όπως είναι οι υψηλότερες αξίες ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων, οι όλο και πιο περίπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού.

Το κόστος που σχετίζεται με τον αντίκτυπο της διακοπής μίας επιχείρησης μετά από μια πυρκαγιά μπορεί να προσθέσει σημαντικά κόστος στο τελικό απολογισμό ζημιών, δεδομένου του χρόνου που μπορεί να χρειαστεί για να επανέλθει μία παραγωγική μονάδα, ενώ ο πληθωρισμός αυξάνει περαιτέρω το κόστος των αξιώσεων.

Επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε ζώνες υψηλού κινδύνου

Οι φυσικές καταστροφές (15%) κατατάσσονται ως η δεύτερη κύρια αιτία ζημιών παγκοσμίως ως προς την αξία των απαιτήσεων. Οι απώλειες βαίνουν αυξανόμενες λόγω της κλιματικής αλλαγής και της εγκατάστασης των επιχειρήσεων σε ζώνες υψηλού κινδύνου στα ξεσπάσματα της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάλυση περισσότερων από 20.000 αξιώσεων σε όλο τον κόσμο, αξίας περίπου 13,7 δισ. ευρώ, δείχνει ότι οι τυφώνες/ ανεμοστρόβιλοι είναι η πιο ακριβή αιτία απώλειας από φυσικές καταστροφές, αντιπροσωπεύοντας το 29% της αξίας όλων των απαιτήσεων.

Οι πέντε κορυφαίες αιτίες απώλειας – τυφώνες/ ανεμοστρόβιλοι (29%). καταιγίδες (19%); πλημμύρα (14%), παγετός/πάγος/χιόνι (9%) και σεισμός/τσουνάμι (6%) αντιπροσωπεύουν το 77% της αξίας όλων των ισχυρισμών έναντι φυσικών καταστροφών.

Τα δαπανηρότερα περιστατικά ελαττωματικών εργασιών

Τα περιστατικά ελαττωματικών εργασιών/συντήρησης είναι η τρίτη κύρια αιτία ζημιών συνολικά (που αντιπροσωπεύουν το 9% κατ' αξία) και είναι επίσης η δεύτερη πιο συχνή αιτία ζημιών. Τα δαπανηρά περιστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν την κατάρρευση κτιρίου/κατασκευής/ καθίζησης από ελαττωματικές εργασίες, ελαττωματική κατασκευή προϊόντων/εξαρτημάτων. ή λανθασμένη σχεδίαση.

Αεροπορικά, περιστατικά απωλειών κατά την επίγεια εξυπηρέτηση

Τα περιστατικά αεροπορικών συγκρούσεων/ατυχημάτων (9%) είναι η τέταρτη κύρια αιτία απωλειών παγκοσμίως. Υπάρχουν όμως πολλές απώλειες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία εκτός από ένα μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα. Αυτές οι απώλειες περιλαμβάνουν ζημιές σε αεροσκάφη που προκαλούνται κατά τη διάρκεια συμβάντων επίγειας εξυπηρέτησης. διάδρομοι προσγείωσης πάνω και κάτω πραγματοποίηση έκτακτης ανάγκης ή αναγκαστικής προσγείωσης ή ακόμα και ζημιά που προκλήθηκε από χτύπημα πουλιού.

Η βλάβη μηχανήματος (συμπεριλαμβανομένης της βλάβης κινητήρα) κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με τις 10 κορυφαίες αιτίες απώλειας ανά αξία να συμπληρώνονται από ελαττωματικό προϊόν (6), συμβάντα αποστολής (π.χ. βύθιση, σύγκρουση κ.λπ.) (7), κατεστραμμένα αγαθά (συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού/αποθήκευσης) (8), αμέλεια/παραδρομή (απαιτήσεις επαγγελματικής αποζημίωσης) (9) και ζημιές από νερό (10).

Τα καταστραμμένα εμπορεύματα

Οι απώλειες που αφορούν κατεστραμμένα εμπορεύματα, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μια σειρά διαφορετικών αιτιών, όπως ζητήματα αποθήκευσης, χειρισμού, φόρτωσης/εκφόρτωσης ή κατά τη μεταφορά, είναι οι πιο συχνές αιτίες αξιώσεων για τους ασφαλιστές, αντιπροσωπεύοντας το 11% όλων των απαιτήσεων ανά αριθμό. κόσμος. Ωστόσο, τέτοιοι ισχυρισμοί ισοδυναμούν μόνο με τρία τοις εκατό σε αξία.

Πρώτη εικόνα από τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας

O πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντικές, αλλά υπό διαχείριση απώλειες στον ασφαλιστικό κλάδο. Οι εκτιμήσεις συνολικών ζημιών κυμαίνονται επί του παρόντος μεταξύ 10 και 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων – συγκρίσιμες με μια φυσική καταστροφή μεσαίου μεγέθους.

Την μεγαλύτερη έκθεση αυτή την στιγμή τις έχουν οι ασφαλιστικές που ασφαλίζουν αεροσκάφη με καλύψεις πολέμου. Περίπου 400 από τα 500 εμπορικά αεροσκάφη (αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που είχαν μισθωθεί από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες πριν από τον πόλεμο έχουν παραμείνει στη Ρωσία στις αρχές Μαΐου 2022.

Σήματα κινδύνου εκπέμπουν οι εταιρίες μισθωμένων αεροσκαφών προς την ασφαλιστική ωστόσο οι καταστάσεις είναι περίπλοκες και μπορεί να πάρουν χρόνια για να επιλυθούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr