NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Μια έκθεση με τα κοστούμια της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη"

Μια έκθεση με τα κοστούμια της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη"

Μια έκθεση με τα κοστούμια από την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" ανοίγει για το κοινό στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου "Σοφρώνη 13", στο Ναύπλιο.

Στη Μυτιλήνη του 2015, η νεαρή Έλεν Γουίλιαμς διαβάζει τα απομνημονεύματα της προ-προγιαγιάς της Φιλιώς Μπαλταζή και μεταφέρεται νοερά στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη έναν αιώνα πριν.

Η ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής παραμένει πολλαπλά επίκαιρη καθώς η ιστορία τείνει, δυστυχώς, να επαναλαμβάνεται.

Η ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη", μας μεταφέρει στις οδυνηρές περιπέτειες της εύπορης οικογένειας Μπαλτατζή στην ιωνική πόλη. Μέσα από ένα τεφτέρι, με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς της Φιλιώς Μπαλτατζή, στην πραγματικότητα ένα ημερολόγιο για τα τελευταία έξι χρόνια της οικογενειακής ζωής της στη Σμύρνη, μας υπενθυμίζει το γεγονός ότι η νεότερη ιστορία μας είναι βαθιά σημαδεμένη από βίαιες μετακινήσεις ελληνικών πληθυσμών.

Πρόκειται για μια ιστορία που διηγείται την Ιστορία, γλαφυρά και έντονα.

Τα κοστούμια της βραβευμένης με BAFTA, Φωτεινής Δήμου

smirni-mou-agapimeni.jpg?mtime=20220804141547#asset:365395

Μια έκθεση με τα κοστούμια από την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" ανοίγει για το κοινό στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου "Σοφρώνη 13", στο Ναύπλιο.

Η βραβευμένη με BAFTA, Costume Designer Φωτεινή Δήμου, σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Στο παρελθόν έχει σχεδιάσει κοστούμια για μεγάλες κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, σε όλο τον κόσμο μερικά εκ των οποίων εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Θεατρικού Τμήματος, στο Victoria & Albert Museum, στο Λονδίνο.

smirni-tainia-costumes.jpg?mtime=20220804141607#asset:365396


Πρόσφατα σχεδίασε πάνω από 80 κοστούμια, και επιμελήθηκε τουλάχιστον 2.000 εμφανίσεις πρωταγωνιστών και βοηθητικών ηθοποιών για τις ανάγκες της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" .

Τα κοστούμια αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα των ενδυμάτων όλων των κοινωνικών τάξεων της πολυπολιτισμικής Σμύρνης, της περιόδου μεταξύ 1916 και 1923.

Πληροφορίες για την έκθεση

smirni-mou-exhibition.jpg?mtime=20220804141631#asset:365397


Τα κοστούμια της ταινίας κατασκεύασαν το Atelier SANDI COUTURE, το Atelier Takis Giannetos Sur Mesure, το Atelier Solo Victoria και η κυρία Ελένη Μελισσάρη (Το Βεστιάριο)

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Καραπούλιου

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιουλίου έως και τις 21 Αυγούστου 2022.

Ωράριο λειτουργίας: 10.00-14.00

Πολιτιστικός χώρος ΊΔΡΥΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ναύπλιο

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr