NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Kάρτα Ασθένειας για ταξίδια στην ΕΕ, οι διαφορές με την ταξιδιωτική ασφάλιση

Kάρτα Ασθένειας για ταξίδια στην ΕΕ, οι διαφορές με την ταξιδιωτική ασφάλιση

H κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας είναι δωρεάν και δίνει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ, ωστόσο δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η κάρτα ασφάλισης Ασθένειας παρέχεται δωρεάν και προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σε κάθε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας. Στις καλυπτόμενες παροχές περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, οι παροχές που σχετίζονται με χρόνιες ή προϋπάρχουσες ασθένειες, καθώς και με εγκυμοσύνη και τοκετό. Οι κάρτες εκδίδονται από τον εθνικό σας πάροχο ασφάλισης ασθένειας.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι ταξιδιώτες είναι το ότι:

  1. η κάρτα δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα σας ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων
  2. Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα προέλευσης για παράδειγμα μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

Ταξιδιωτική ασφάλιση - παροχές και διαφορές

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι με αντίτιμο, επί το πλείστον πολύ χαμηλό, και προσφέρει την ταξιδιωτική βοήθεια για κάθε ταξίδι, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εξασφαλίζει σειρά καλύψεων, όπως είναι η καθυστέρηση πτήσης, η απώλεια αποσκευών και εγγράφων ή η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού, τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για ιατρικά προβλήματα 24 ώρες το 24ωρο, σε όλο τον κόσμο, ή και τις καλύψεις, προϋπόθεση για την έκδοση βίζας.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει επίσης ιδιώτες ταξιδιωτικών γραφείων και ομάδες ταξιδιωτών έναν θανάτου, μερικής ή μόνιμης ανικανότητας, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, νοσοκομειακή περίθαλψη, επαναπατρισμό, απώλεια αποσκευών, απώλεια διαβατηρίου, καθυστέρηση πτήσεων, προσωπική αστική ευθύνη.

Τα προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Συνήθως τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Στην ταξιδιωτική ασφάλιση για ένα μεμονωμένο ταξίδι, στην ετήσια ταξιδιωτική ασφάλιση για όσους ταξιδεύουν συχνά και η οποία έχει διάρκεια ένα έτος και στην ταξιδιωτική ασφάλιση μακράς διαρκείας .

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ιδιωτικής Ασφάλισης EIOPA ζητά την προσοχή όλων

Η ΕΙOPA διαβλέποντας τις μεγάλες αλλαγές στο τομέα των ταξιδίων εφιστά την προσοχή όλων και των ασφαλιστικών και των πολιτών που ψάχνουν να βρουν ταξιδιωτικές καλύψεις.

  1. Αφενός οι ασφαλιστικές που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες στα επιχειρηματικά τους μοντέλα αυτοί θα πρέπει να είναι σαφείς, ξεκάθαροι και εύκολοι στην χρήση τους. Με άλλα λόγια η τεχνολογία δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα στην σύναψη ενός ηλεκτρονικού συμβολαίου καθώς όπως έχει σημειώσει οι online πωλήσεις ενέχουν τον κίνδυνο της διάβρωσης της αξίας των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος.
  2. Οι εν δυνάμει πελάτες θα πρέπει να εξετάζουν λεπτομερώς τι θέλουν να αγοράσουν, τι υπογράφουν.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr