NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στην Ηλεία παραμένει το Ψηφιακό Μουσείο της Περ. Δυτ. Ελλάδας - Στις 22/8 τα εγκαίνια στα Κρέστενα​

Στην Ηλεία παραμένει το Ψηφιακό Μουσείο της Περ. Δυτ. Ελλάδας - Στις 22/8 τα εγκαίνια στα Κρέστενα​

Στην Ηλεία παραμένει το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ελληνική επανάσταση του 1821 και μεταφέρεται στα Κρέστενα όπου τα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 20.00.

Το Μουσείο θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Κρεστένων, όπου θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο: portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/2021-08-02-14-28-59/62-psifiako-thematiko-parko-programma-leitourgias-krestena.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κ.λπ.).

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχει περάσει από τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, ενώ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε Πύργο, Αίγιο, και Πάτρα, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Στο κινητό ψηφιακό μουσείο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κλπ).

«Δημιουργήσαμε υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι υποδομές που δημιουργήσαμε έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για όλους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr