NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας 113 εκατ. ετών αποκάλυψε η ξηρασία στο κρατικό πάρκο Dinosaur Valley

ΗΠΑ: Ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας 113 εκατ. ετών αποκάλυψε η ξηρασία στο κρατικό πάρκο Dinosaur Valley

Ίχνη δεινοσαύρων που έζησαν πριν από περίπου 113 εκατομμύρια χρόνια αποκαλύφθηκαν στο κρατικό πάρκο Dinosaur Valley στο Τέξας λόγω των έντονων συνθηκών ξηρασίας που στέγνωσαν ένα ποτάμι, ανέφερε το πάρκο τη Δευτέρα.

«Τα περισσότερα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και ανακαλύφθηκαν σε διαφορετικά σημεία του ποταμού στο πάρκο ανήκουν στον Acrocanthosaurus. Αυτός ήταν ένας δεινόσαυρος που θα ήταν, ως ενήλικας, περίπου 15 πόδια ύψος και (βάρος) κοντά στους επτά τόνους», δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος του πάρκου, Stephanie Salinas Garcia.

Το άλλο είδος που άφησε πίσω του ίχνη στο πάρκο στο Glen Rose του Τέξας, ήταν το Sauroposeidon, το οποίο υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 60 πόδια ύψος και ζύγιζε περίπου 44 τόνους ως ενήλικας, πρόσθεσε η Garcia.

Η υπερβολική ξηρασία αυτού του καλοκαιριού έκανε ένα ποτάμι στο πάρκο να στεγνώσει τελείως στα περισσότερα σημεία, αποκαλύπτοντας τα ίχνη των δεινοσαύρων.

Υπό κανονικές καιρικές συνθήκες, τα ίχνη δεινοσαύρων που βρέθηκαν στην κοίτη του ποταμού είναι κάτω από το νερό και γεμάτα με ιζήματα, γεγονός που τα κάνει λιγότερο ορατά, εξήγησε η Γκαρσία.

Τα ίχνη αναμένεται να θαφτούν ξανά καθώς προβλέπεται βροχή, είπε η Γκαρσία, η οποία πρόσθεσε ότι η διαδικασία βοηθά στην προστασία των ιχνών από τις φυσικές καιρικές συνθήκες και τη διάβρωση.

dinosaur_tracks_discovered_texas_park_exlarge.jpg?mtime=20220824114424#asset:367446

«Το Dinosaur Valley State Park θα συνεχίσει να προστατεύει αυτά τα ίχνη ηλικίας 113 εκατομμυρίων ετών, όχι μόνο για τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές γενιές», είπε η Garcia.

Τα ίχνη είναι απλώς η πιο πρόσφατη ανακάλυψη που οφείλεται στην πτώση της στάθμης του νερού λόγω ξηρασίας, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, καθώς τους τελευταίους μήνες ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα λείψανα, στη λίμνη Mead στη Γιούτα τους τελευταίους μήνες, καθώς η στάθμη έχει πέσει στο 27% περίπου της μέγιστη χωρητικότητα.

Στην Ανατολική Σερβία, επίσης, δεκάδες γερμανικά πολεμικά πλοία ακόμη φορτωμένα με εκρηκτικά αποκαλύφθηκαν στον ποταμό Δούναβη, λόγω της ξηρασίας. Ένας προϊστορικός πέτρινος κύκλος με το επονομαζόμενο Ισπανικό Στόουνχεντζ αποκαλύφθηκε στη λίμνη Valdecanas στην Ισπανία. Και βουδιστικά αγάλματα, που πιστεύεται ότι είναι 600 ετών, βρέθηκαν στον ποταμό Yangtze.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr