NEWSFLASH...
The Provoker
ανάγνωση

Εσείς είστε certified leaders;

Εσείς είστε certified leaders;

«Εννοείται πως όχι! Πώς σου πέρασε ξαφνικά μια τέτοια ιδέα από το μυαλό; Αν ήταν έτσι, οι ηγέτες θα ήταν περισσότεροι και από τις πέτρες.»

Και εγώ σας ρωτάω: Μα δεν είναι; Είναι περισσότεροι από τα χαλίκια όλων των θερινών κινηματογράφων και των παραλιών της Μάνης. Ακόμα και αν δεν το παραδέχονται φωναχτά -αυτό τους έλειπε- έχουμε και εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν πιστοποιηθεί ως ηγέτες επειδή έχουν παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων περί ηγεσίας, coaching, management.

Μη γελάτε καθόλου γιατί η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και σε λίγο θα είμαστε για κλάματα. Η «φάμπρικα» των πιστοποιήσεων, διεθνώς, καλά κρατεί και κάθε λίγο ξεπετάγονται νέα είδη πιστοποιήσεων. Αντέχετε να διαβάσετε μερικά από αυτά;

  • Certified Strategic Organizational Leader
  • Certified Corporate Ethics Manager
  • Certified Diversity Manager
  • Certified Agile Leader
  • Certified Authentic Leader
  • Certified Mindful Leader
  • Leaders Excellence Certified Leader

Δεν γράφω περισσότερα γιατί είναι πολλές δεκάδες για οποιοδήποτε αντικείμενο εμπίπτει μέσα στο περιβάλλον της ηγεσίας και του management. Και αν αντέξατε να διαβάσετε τα παραπάνω, δεν θα αντέξετε τις τιμές των διδάκτρων που ανέρχονται εύκολα σε πολλές χιλιάδες ευρώ ή δολάρια.

Μη φανταστείτε ότι οι παίκτες στον συγκεκριμένο χώρο των πιστοποιήσεων είναι κάποια τυχάρπαστα associations, ινστιτούτα, σχολές ή εταιρίες εκπαίδευσης που έχουν αυτοαναγορευθεί ως φορείς πιστοποίησης. Στο παιχνίδι έχουν μπει πολύ γνωστά και κορυφαία πανεπιστήμια από Ευρώπη και ΗΠΑ τα οποία έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση και παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα διάρκειας μερικών εβδομάδων ή και λίγων μηνών, γίνεστε certified leaders (και με τη βούλα) ενώ μπροστά σας ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό!

Θα τα δούμε όλα! Κάποιες και κάποιους να δηλώνουν με καμάρι ότι είναι πιστοποιημένοι leaders ακόμα και αν δεν έχουν ακόμα κλείσει τρία χρόνια προϋπηρεσίας σε εταιρείες, ακόμα και αν δεν είναι ακόμα managers, ακόμα και αν δεν έχουν βιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει να διοικείς έστω και μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Δεν μας φτάνουν οι certified coaches που μας έχουν κατακλύσει, θα έχουμε και certified leaders. Βεβαίως, πάλι θα ακούσω τα εξ αμάξης από ορισμένους θεσμικούς και εμμονικούς με τις πιστοποιήσεις οι οποίοι διατείνονται ότι υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για να είναι κάποιος certified κλπ. κλπ. Άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, έλεγαν οι παλιοί.

Σας αφήνω με κάτι που είχε πει ο George Michael και το αφήνω αμετάφραστο γιατί έχει τη σημασία του. Εκείνος είχε κάνει αυτή την αναφορά για το show business αλλά ταιριάζει γάντι και για τα καθ’ ημάς. «Τhe whole business is built on ego, vanity, self-satisfaction, and it’s total crap to pretend it’s not».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr