NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Παγκόσμια ημέρα των παιδιών 65+

Παγκόσμια ημέρα των παιδιών 65+

​Κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, και αποτίνει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ένα από τα σημαντικότερα ίσως προβλήματα-προκλήσεις αυτής της ηλικίας έχουν να κάνουν με τα θέματα υγείας που παρουσιάζονται, άλλοτε πιο ελαφριά και άλλοτε πιο σοβαρά αλλά και ψυχολογικά όπως η κατάθλιψη και νοητικά όπως οι διάφορες μορφές της άνοιας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια νέα περίοδος που καλείται ο ηλικιωμένος να αντιμετωπίσει αλλά και το περιβάλλον του, να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει μέσα στη νέα πραγματικότητα.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής και η διατήρησή της. Πως μπορεί όμως ένας ηλικιωμένος να έχει μια καλή ποιότητα ζωής όταν τα θέματα υγείας κάνουν την εμφάνισή τους; Η πιο συνηθισμένη λύση στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό είναι η πρόσληψη ενός Φροντιστή ο οποίος φροντίζει την καθημερινότητα των αγαπημένων μας αλλά και δημιουργεί μια ισορροπία στην οικογένεια. Ένας φροντιστής μπορεί να εργαστεί από λίγες ώρες την ημέρα, μερικές ημέρες την εβδομάδα μέχρι εσωτερικός. Στην τελευταία περίπτωση, ένας εσωτερικός φροντιστής έχει στα καθήκοντα τους εκτός της φροντίδας του ηλικιωμένου, και την καθημερινή φροντίδα του χώρου συγκατοίκησης. Σε συνεργασία με τον γιατρό, ακολουθεί οδηγίες για την χορήγηση των φαρμάκων, την ειδική περιποίηση αλλά και την διατροφή του ανθρώπου που φροντίζει. Πολλές φορές ο φροντιστής γίνεται μέρος της οικογένειας και φύλακας-άγγελος γιατί λειτουργεί άμεσα σε συνηθισμένες περιπτώσεις πτώσεων ή κάποιου γεγονότος υγείας που απαιτεί άμεση ανταπόκριση.

Πως όμως μπορώ να επιλέξω έναν Φροντιστή; Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται να λάβουμε υπ’ όψη πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον ηλικιωμένο, τον χώρο, την οικογένεια αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο που θα προσφέρει την φροντίδα. Υπάρχουν όμως κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να αναζητήσουμε:

  • Εμπειρία: Κάθε Φροντιστής έχει την δική του εμπειρία στην φροντίδα. Ας επιλέξουμε αυτόν ο οποίος είναι κοντά στα θέματα υγείας που παρουσιάζει ο αγαπημένος μας και σε συνεργασία με τον γιατρό, βοηθάμε και τους δύο να συνεργαστούν καλύτερα.
  • Εμπιστοσύνη: Πολλές φορές σκεφτόμαστε το πως θα βάλουμε έναν «ξένο» στο σπίτι μας και πως θα τον εμπιστευτούμε. Καλό είναι να συνεργαστούμε με μια εταιρεία η οποίο έχει ορίσει ένα πλαίσιο στην επιλογή του Φροντιστή και ακολουθεί διαδικασίες οι οποίες βοηθούν στο να μπορεί κάποιος να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο που ασχολείται με το επάγγελμα της φροντίδας.
  • Χαρακτήρας: Πολύ σημαντικό στοιχείο στην επιλογή ενός Φροντιστή, είναι ο χαρακτήρας του και πιο συγκεκριμένα ποιος χαρακτήρας ταιριάζει καλύτερα με τον πατέρα ή την μητέρα μου για να είναι η συνεργασία τους αρμονική.

Για την ομάδα του grandmama.gr κάθε μέρα είναι η ημέρα των ηλικιωμένων και ακολουθούμε διαδικασίες για την καλύτερη επιλογή του Φροντιστή ώστε να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής και οι συγγενείς τους πιο ήσυχο το κεφάλι τους. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO27001 και ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια των πληροφοριών.

Και μην ξεχνάμε ότι σε κάποια χρόνια εμείς θα είμαστε στην θέση τους!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr